To je to što me zanima!

Nastavio sjajan niz: Nikica Jelavić ponovno strijelac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Napadač Rapida zabio je na Celtic Parku i svojoj momčadi donio bod. Valencia je dobila Genou, a grčki Panathinaikos se spasio u Bukureštu
Vidi originalni članak

Ponešen pozivnicom izbornika Bilića, Nikica Jelavić opet je donio zadovoljstvo navijačima svoga Rapida u europskom natjecanju. Praktički sam izbacio je Aston Villu, zabio i HSV-u u prvom kolu, a nije se spasio ni Celtic. Kapetan škotskog sastava Stephen McManus pogriješio je u dodavanju, lopta je došla do Jelavića koji nije pogriješio. Eto, ako netko sumnjao u treba li ovom dečku dati šansu... Nikica je zabio u 4. minuti, no Rapid to vodstvo nije uspio sačuvati. McDonald je izjednačio već 15-ak minuta kasnije i to je bilo sve od golova na Celtic Parku.
Mladen Petrić nije zabio protiv Hapoela, ali nije ni bilo potrebno. HSV je i bez njega lako dobio Izraelce, uz dva gola sve boljeg Berga u prvih 12 minuta. Dvaput su se gosti vraćali na gol zaostatka, ali Elia i Ze Roberto su vraćali utakmicu u mirne vode. A takvo što nije viđeno na Mestalli. Genoa je protiv Valencije vodila, domaćin je okrenuo, a Talijani opet izjednačili. Odluka je pala iz penala, David Villa je u 81. minuti donio pobjedu Valenciji.
Roma je na svom Olimpicu za četiri minute sve riješila protiv CSKA-a iz Sofije, nakon golova Chuke i Perrotte više nije bilo nerviranja. Iskusni Danny Murphy pogodio je za slavlje Fulhama protiv Basela, a Karagounis je junak pobjede Panathinaikosa u Bukureštu. Domaći Dinamo nije uspio zabiti ni iz penala, Niculescu je u 87. minuti promašio iz najbolje moguće pozicije. Sturm je uzeo bod na gostovanju kod Galatasaraya, a Heerenveen je remizirao u Latviji. Herthi ne ide u Bundesligi, a izgubila je i u Europi od Sportinga u Lisabonu.
Kopenhagen je došao do prvih bodova u skupini K Europske lige pobjedom nad Spartom iz Praga. Jedini gol za Dance zabio je N'Doye u 25. minuti, te tako donio važne bodove Kopenhagenu. U drugoj utakmici skupine PSV je sa 1-0 kod kuće pobijedio Cluj. Jedini gol djelo je Bakkala u 9. minuti utakmice.
Werder je lakoćom slavio protiv Athletic Bilbaoa u prvoj utakmici skupine L. Hunt i Naldo zabili su za 2-0, dok je za goste smanjio Llorente u prvoj minuti sudačke nadoknade. Sve nade gostiju raspršio je Frings u četvrtoj minuti sudačke nadoknade iz penala za konačnih 3-1. U drugoj su utakmici Austria i Nacional odigrali neriješeno.

SKUPINA B
SLAVIA - LILLE 1-5 (Belaid 6-11m / Suchy 47-ag, Frau 71, Gervinho 85, 90, Souquet 89)
VALENCIA - GENOA 3-2 (Silva 52, Žigić 56, Villa 81-11m / Floccari 41, Harja 63-11m)
SKUPINA C
CELTIC - RAPID 1-1 (McDonald 21 / Jelavić 4)
HSV - HAPOEL 4-2 (Berg 5, 12, Elia 40, Ze Roberto 78 / Schechter 37, Yeboah 62)
SKUPINA D
SPORTING - HERTHA 1-0 (Silva 17)
VENTSPILS - HEERENVEEN 0-0
SKUPINA E
ROMA - CSKA (S) 2-0 (Chuka 19, Perrotta 23)
FULHAM - BASEL 1-0 (Murphy 57)
SKUPINA F
DINAMO (B) - PANATHINAIKOS 0-1 (Karagounis 79)
GALATASARAY - STRUM 1-1 (Baros 64 / Beichler 45)
SKUPINA K
KOPENHAGEN - SPARTA PRAG 1-0 (N'Doye 25)
PSV - CLUJ 1-0 (Bakkal 9)
SKUPINA L
WERDER - ATHLETIC BILBAO 3-1 (Hunt 18, Naldo 41, Frings 90 / Llorente 90)
AUSTRIA - NACIONAL 1-1 (Schumacher 76 / Ruben 35)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 02.10.2009.

    i onda neki kazu da ne zasluzuje repku

Komentiraj...
Vidi sve komentare