To je to što me zanima!

Nastup Rusa u Wimbledonu pod upitnikom: 'Trebamo jamstva'

Moramo imati određenu sigurnost da oni nisu pristaše Vladimira Putina i razmatramo koji bi nam zahtjevi mogli biti potrebni da bismo dobili jamstva u tom pogledu, rekao je britanski ministar sporta
Vidi originalni članak

Razna sportska tijela zabranila su natjecanja ruskih i bjeloruskih reprezentacija i momčadi na europskim i svjetskim natjecanjima, a pošteđeni su tek sportaši u pojedinačnim sportovima, koji su se za nastup morali odreći igranja pod zastavom svoje domovine.

POGLEDAJTE VIDEO: Skandalozna izjava Lavrova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I dok često možemo čuti osude takvih sankcija pod izlikom da sport nema nikakve veze s politikom, odnosno barem ne bi trebao imati, Britanci su ustrajni u zamisli da zabrane natjecanje baš svim ruskim i bjeloruskim sportašima! Takva bi odluka najveću težinu imala na Wimbledonu, koji bi u tom slučaju morao propustiti ponajbolji tenisač svijeta Danil Medvjedev, ali i njegovi sunarodnjaci Andrej Rubljov, Aslan Karacev i Haren Hačanov, kao i ruske tenisačice Anastasija Pavljučenkova i Veronika Kudermetova te Bjeloruskinje Arina Sabalenka i Viktorija Azarenka.

VIDEO: NALET EMOCIJA AZARENKE Bjeloruskinja se posve slomila usred meča: Brisala suzu za suzom, nije mogla doći k sebi...

- Ovo je vrlo važno pitanje jer mnoge zemlje ne dopuštaju predstavnicima Rusije da se natječu. Međutim, u pojedinačnim sportovima to je složenije - kazao je britanski ministar sporta Nigel Huddleston pa oštro zaključio. 

- Apsolutno nitko pod ruskom zastavom ne bi se trebao moći natjecati. Mnogi sportaši spremni su natjecati se pod neutralnom zastavom, ali moramo ići i dalje od toga. Moramo imati određenu sigurnost da oni nisu pristaše Vladimira Putina i razmatramo koji bi nam zahtjevi mogli biti potrebni da bismo dobili jamstva u tom pogledu.

I REKAO ISTINU Medvjedev izgubio prvo mjesto pa se našalio: Bolje biti tjedan dana na vrhu nego nikada...

Nije se dugo čekala reakcija iz Ruskog teniskog saveza na takve oštre riječi britanskog ministra...

- Nikad u životu nisam vidio tog ministra, ne poznajem ga. Tko je on da raspravlja o tome? Trebamo li ga poslušati? Možda da onda poslušamo i dijete od pet godina? Zašto uopće da raspravljamo o ovoj temi? Što se manje bavimo takvim pitanjima, to bolje za Danila. Ako sada počnemo raspravljati o tome, onda će Danila definitivno izbaciti - rekao je za Sport Express prvi čovjek ruskog tenisa Tamil Tarpišev.

Inače, ovogodišnji Wimbledon na rasporedu je od 27. lipnja do 10. srpnja.

ZAMIJENIT ĆE IH SRBI Teniska federacija bez milosti: Rusija izbačena iz Davis Cupa

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • MEVLID 07.08.2022.

    SLAVA RUSIJI

  • kolikojesati 17.03.2022.

    Najveća glupost na svijetu, ajde ti reci protiv svoje države javno, nema veze ako je država agresor. Pa oni imaju obitelj gore, prijatelje... I sad nek medvedev javno ide protiv rusije, "pokopat" će ga gore. Užas šta im rade. 

  • dežurović 16.03.2022.

    Koliko bolesno je ovo postalo. Kakva sotonizacija ruskih sportista.. I to od strane baš onih nacija koje su činile mnoge grozot godinama unatrag.. FUJ

Komentiraj...
Vidi sve komentare