To je to što me zanima!

Navijači će na SP-u u Rusiji uživo moći pratiti videoanalizu

Sva komunikacija na utakmicama na SP-u bit će poslana jednoj osobi u tzv. sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti njegovu komunikaciju s pomoćnicima
Vidi originalni članak

Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci. 

Fifa na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima.

- Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona - rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u Fifi na seminaru u Firenci.

- Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu - dodao je Runge te nastavio:

- Sva komunikacija na utakmicama na SP u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima. Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima. Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na web stranici Fife, aplikaciji Fife i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MessiStyle 19.04.2018.

    Sta ce navijacima neka prate suci, ne sudimo mi

  • Dr.Gonzo. 19.04.2018.

    Samo neka napreduje I neka se mjenjaju pravila na bolje, 21. stoljece je nije vise ni 19, a bome ni 20. tehnologija kuca na vrata pa sudac doslovno moze imati karikiram S9 zakacenu za podlakticu I gledati live VAR . To nije znanstvena fantastika to je realnost . Stop prevarantima I padavicarima !!

  • 19.04.2018.

    Bilo bi najbolje da se za svaku sumnjivu situaciju otvori anketa kao na 24sata koja bi trajala 30 sek, a navijaci bi preko aplikacije sucu javili odluku :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare