To je to što me zanima!

'Navijači me mrze? Pa ja sam sebe najviše mrzim kad gubim'

Arsene Wenger pod teškim je udarom nakon još jedne razočaravajuće sezone na klupi Topnika, no Francuz kaže kako menadžeri ne pobjeđuju u utakmicama već to čine nogometaši
Vidi originalni članak

Iskreno, ja sam poput svakog drugog čovjeka, naravno da bih više volio da me ljudi vole, nego da me mrze, ali tako je kako je. Ne mogu utjecati na to, rekao je Arsene Wenger.

Iskusni menadžer Arsenala na teškom je udaru medija i navijača Topnika nakon još jedne razočaravajuće sezone njegove momčadi. Neki priželjkuju ostavku, a Wenger je, nakon 21 godine na klupi Arsenala, nikad bliže odlasku. Pogotovo ako se zna da mu na ljeto istječe ugovor.

- Ja jako dobro znam da menadžer ne dobiva utakmice. Navijači žele pobjede, no ja tu ne mogu napraviti razliku na terenu. Ne shvaćam to osobno. Zapravo, ja sebe mrzim najviše kada gubim. Vjerujte mi, jako sam loš gubitnik - iskren je Wenger.

Povukao je usporedbu Arsenala s Liverpoolom i Realom.

- Katastrofa je ako ne osvojimo prvenstvo, FA kup i Ligu prvaka. Ali mi smo u posljednje tri godine dva puta osvojili FA kup, u prvenstvu smo bili drugi, treći i četvrti, a sada smo opet u finalu FA kupa. Nismo sretni jer želimo osvojiti sve za što se borimo, a zaboravljamo da Real nije osvojio prvenstvo pet godina, a Liverpool čak 20 godina.

Navijači u Engleskoj Wengera smatraju trenerom koji ne zna trošiti u prijelaznom roku, točnije, brojne zvijezde iz godine u godinu odbijaju njegove pozive u Arsenal. Jedan od posljednjih koji je odbio ponudu Wengera je Kylian Mbappe.

- Bio sam u njegovo kući i pokušao ga dovesti u Arsenal. Mbappe je bio pri kraju ugovora s Monacom, ali klub ga je ipak uspio zadržati - zaključio je Francuz.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • bolbrac 04.05.2017.

    Budala, usporedjuje se sa liverpoolom koji mu iako je bio u krizi u posljednih 7-8 godina mece svake sezone, npr ove sezone mu je zabia 7 golova i pobjedio te 2 puta, ekipa sa mladom vrhunskom ekipom, vrhunskim navijacima, fenomenalnim trenerom i napokon velikim priljevom novca. Dok arsena ne postuju niti juniori kluba, ekipa se rasprodaje, navijaci ga mrze, a on kao i sam klub vlasnicima je bankomat za dizanje novca..

  • The Godfather 04.05.2017.

    E moj Arsene, nekoć si s Arsenalom radio velike stvari, no zadnjih godina samo srozavaš ugled sebi i klubu. Osim dva FA kupa ništa značajno, u nokaut-fazi Lige prvaka vreća si za napucavanje velikanima, a prošlosezonsko drugo mjesto bilo je ništa drugo nego rezultat nikad lošijih rezultata Chelseaja, sterilnosti Uniteda i Cityja te pada Tottenhama u završnici sezone. Jasno da trenera koji dva desetljeća radi u istome klubu neće otpustiti usred sezone, zato odradi ovaj ugovor i odi na ljeto, jer unatoč pričama o budućim pojačanjima i promjeni igre ne vidim kako bi ti mogao oživjeti staru slavu. Jednostavno, tvoje vrijeme je prošlo. A Arsenal neka se na tržištu potuče za Simeonea koji bi, s obzirom na ono što je uradio s Atleticom, i Topnike mogao vratiti u engleski i europski vrh.

  • --- DAVOR --- 04.05.2017.

    Ovaj da je ministar u Hrvatskoj bio bi doživotno, ni Petrov kao predsjednik sabora ni Marić ni nitko mu nebi konkurirali. Neznam samo koji k... čekaju šefovi u Arsenalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare