To je to što me zanima!

Navijači Monaca bijesni: Imao je igrače za 2. nizozemsku ligu i vi ga otpustite?! Nesposobnost!

Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom, pišu francuski mediji
Vidi originalni članak

Monaco je za kraj godine šokirao svoje navijače. Klub iz Kneževine dao je otkaz Niki Kovaču, nakon godine i pol dana, uglavnom jako dobrih rezultata. Iz Monaca još nisu objavili ništa, no francuski L'Equipe prenijeli su svi svjetski mediji.

KRAJ U MONACU L'Equipe: Kovač je dobio otkaz!

Negdje je, međutim, puklo, Kovač je klub ostavio na šestom mjestu Ligue 1 sa 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om i samo četiri boda za drugoplasiranima Nicom i Marseilleom. Osim toga, osvojio je skupinu Europske lige i izborio izravan plasman u osminu finala, a za dva dana trebao je voditi momčad u šesnaestini finala francuskog kupa protiv Quevilyja.

Prošle je sezone s Monacom do samog kraja sezone vodio bitku za naslov i završio na trećem mjestu s pet bodova minusa za prvakom Lilleom. Ispao je potom iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Šahtara.

Na radaru je već i nasljednik, kao prvi favorit figurira Philippe Clement (47), legenda Club Bruggea s kojim je osvojio zadnja dva prvenstva Belgije, a godinu prije i s Genkom.

NJEMAČKA DISCIPLINA Kovačev vojnički režim: Slomio srce Eduardu, zvijezde Bayerna napadale ga i tajno partijale...

U iščekivanju tog dogovora Monacovi navijači bijesni su na potez čelnika na kraju 2021. godine.

- Otpustili ste jedinog kompetentnog čovjeka u klubu - napisao je jedan od njih.

- Doveo nas je u Europu, do prvog mjesta u Europskoj ligi, sve s igračima za drugu nizozemsku ligu, izuzev tri-četiri igrača, i onda ga otpustite? Kakva nesposobnost - dodao je drugi, a treći...

- Ovime ćete nam uništiti cijelu sezonu.

RMC, pak, piše da se ova odluka već neko vrijeme kuhala. Navodno je Kovačev odnos s igračima bio napet.

"Vodstvo kluba o tome je počelo razmišljati još prije mjesec dana i sada je definitivno prelomilo. Prema našim informacijama, 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka su sinoć obavijestili da više nije trener. Kovačev pad počeo je posljednjih mjeseci, kada se udaljio od ključnih igrača u svlačionici, a definitivno je bio gotov nakon zahlađenja odnosa s Wissamom Ben Yedderom, kapetanom i najboljim strijelcem. Nadalje, njegov stil treniranja i vođenja momčadi igrači nisu razumjeli. To je oslabilo njegovu poziciju i autoritet, baš kao i to što je Monaco bio loš protiv velikana i najvećih suparnika. Izgubio je od PSG-a, Marseillea i Lyona, dok je protiv Nice i Lillea uzeo samo po bod."

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Palmanova 01.01.2022.

    novi trener je Clement iz Bruggea

  • Krušo Hagur 01.01.2022.

    Monaco ima navijače?

  • dkomarcic 31.12.2021.

    Ne doživljavam ga nešto posebno.Ne mogu mu zaboraviti svjetsko prvenstvo u Brazili kada Eduarda nije stavio u igru.Prehladan je čak i za Nijemce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare