Obavijesti

Sport

Komentari 141

L'Equipe: Kovač je dobio otkaz!

L'Equipe: Kovač je dobio otkaz!

Hrvatski stručnjak samo dva dana prije Nove godine završava mandat u francuskom prvoligašu nakon godinu i pol dana i samo četiri boda iza drugog mjesta

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik Niko Kovač (50) više nije trener Monaca, objavio je L'Equipe u četvrtak. Vijest je hrvatski stručnjak doznao od klupskog vodstva tijekom večeri. Klub se još nije službeno oglasio o smjeni.

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Monacu 03:25

Na klupi je bio od ljeta 2020. i ostavio klub iz Kneževine na šestom mjestu Ligue 1 sa 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om i samo četiri boda za drugoplasiranima Nicom i Marseilleom.

Osim toga, osvojio je skupinu Europske lige i izborio izravan plasman u osminu finala, a za tri dana trebao je voditi momčad u šesnaestini finala francuskog kupa protiv Quevilyja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
AS Monaco - FC Metz Football Match (J17, L1)

Prošle je sezone s Monacom do samog kraja sezone vodio bitku za naslov i završio na trećem mjestu s pet bodova minusa za prvakom Lilleom. Ispao je potom iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Sve u svemu, imali smo dobru prvu polovicu sezone. Imali smo više utakmica od bilo koje druge momčadi u ligi - govorio je Kovač prije samo nekoliko dana, u najavi utakmice protiv Rennesa Lovre Majera kojega je pobijedio 2-1.

French Ligue1: AS Monaco - Montpellier HSC

Zapravo, jedini poraz Monaca u zadnjih 11 utakmica bio je onaj protiv PSG-a u Parizu (2-0). Da, nije to bila onako bajna sezona kao prošla, ali nejasno je zašto su se ruski predsjednik Dmitrij Ribolovljev, potpredsjednik Oleg Petrov i sportski direktor Paul Mitchell odlučili za smjenu baš u ovom trenutku.

Niko je vodio Monaco u 74 utakmice i pobijedio 43 puta uz 15 remija i 16 poraza. Ranije je 16 mjeseci vodio Bayern te nešto više od dvije godine frankfurtski Eintracht. Hrvatski izbornik bio je od listopada 2013. do rujna 2015.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener