To je to što me zanima!

Navijači na Malti pokvarili uvjerljivu pobjedu Hajduka

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 2. pretkolo kupa UEFA-a svladavši maltešku Birkirkaru s više nego uvjerljivih 7-0 u dvije utakmice
Vidi originalni članak

Hajduk je na Maltu došao pobijediti i podebljati Uefin koeficijent, na kraju im je to uspjelo, pobijedili su Birkirkaru 3-0. Nažalost, ponovno se nakon utakmice na Malti spominje navijačke nerede. Premda je na stadionu bilo svega 400-tinjak gledatelja, od čega više od pola navijača Hajduka, sredinom drugog poluvremena sukobili su se Torcidaši s policijom, a petorica su tijekom utakmice izvedena sa stadiona. Povod je bila zapaljena baklja i astronomskih 220 kuna, koliko je trebalo izdvojiti za ulaznicu.
Vrijedi istaknuti da se utakmica igrala po sparnom vremenu, čak 33 stupnja , te da je jedan od najboljih igrača susreta bio mladi, 16-godišnji Tičinović, koji je po prvi put zaigrao od početka utakmice.

PEROŠ SPREMA ŽALBU I NE DA KALINIĆA
Uložit ćemo službeni protest zbog ponašanja policije prema navijačima, najavio je predsjednik kluba Mate Peroš.
Uoči utakmice rekao je kako za Hajduk prijelazni rok još nije završio, te kako Kalinića neće prodavati do sljedećeg ljeta, osim u slučaju da ga netko kupi i ostavi na posudbi u Hajduku.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • promet 01.08.2008.

    Pa ti naši navijači su stvarno prava gamad i huligane treba što prije maknuti s nogometnih terena zauvijek. Isprika onim navijačima koji poišteno plate ulaznicu i sportskim navijanjem doprinesu uspijehu svojih pristalica

  • CROkodiL 01.08.2008.

    Najprije čestitke Hajduku, Dinamu i Slavenu Belupu i svim njihovim navijačima. Gledao sam prienose svih šest utakmica s užitkom jer hrvtski klubski nogomet bilježi stanoviti napredak. Nisu protivnici bili baš nešto, ali ih je valjalo pobiediti, što je i napravljeno. Umjesto da se razpravlja jesu li bengalke liepa ili ružna slika Hrvatske neka kemijski stručnjaci izpitaju i kažu koliko je njihovo sagorievanje štetno za dišne organe mladića koji ih pale i onih oko njih. Osobito sam protiv ubacivanja upaljenih baklji na travnjak i na atletske staze, jer ometaju ono zbog čega su se svi na stadionu i okupili - zbog igre i zadovoljstva. Maltežka policia je bila naprasita i prenadobudna, vidjelo se to u veoma kratkom djeliću vremena. Dobro je da je uložen prosvjed na njihovo \"treniranje strogoće\". Pravi navijači trebali bi izbjegavati način navijanja koji je vani nepoželjan i prilagodjavati se okolnostima, jer stupanj prilagodbe srazmjeran je stupnju mudrosti.

  • tekstis 01.08.2008.

    Evo, bitno da grad i turistička zajednica ulaže ogroman novac u klubove za promidžbu izvan granica lijepe naše. A promidžba je evo vidimo kakva. Da stvar bude gora to sve ide iz našeg džepa. Obzirom da je kućni odgoj i više nego zaostao ova delikvencija uvelike odgovara državnom vrhu jer prikriva njihovu nesposobnost, korumpiranost, malverzacije i druge probleme koji hrvaju ovu državu. Bilo bi krajnje vrijeme da zavlada pendrek jer zakon postoji za ovakve slučajeve i da se napokon uvede reda kako u Zagrebu tako i u Splitu. Jer ovo nema veze ni sa sportom ni sa hrvatstvom ni sa bilo čim. Ovo je čista ludost i delikvencija čak nema veze ni sa fanatizmom. Izbacite ove nakaze s tribina i vratite obitelji i ljubitelje nogometa. Osobno ne želim da ljudi povezuju pojam Hrvat s ovakvom delikvencijom a što će se ako već nije početi događati. Sramota da nekoliko kretena ostavljaju takvu sliku, stvarno im nije mjesto na slobodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare