To je to što me zanima!

Navijačka euforija zbog Dinama i nikad dulji red za ulaznice! Čekam od 5, iznenadit ću dečka

Stotine navijača od ranog jutra čeka ispred maksimirske blagajne kako bi kupilo ulaznicu za utakmicu Dinama i Chelseaja u utorak u Ligi prvaka. U prodaji je oko 15.000 karata koje bi brzo mogle planuti
Vidi originalni članak

Prvog dana prodaje ulaznica za spektakl u Ligi prvaka i okršaj Dinama i Chelseaja ogroman red u Maksimiru! Stotine navijača satima strpljivo čeka u redu kako bi nabavilo vrijedan papirić za sudar s bivšim europskim prvakom i Mateom Kovačićem.

Već dva sata prije otvaranja blagajni protezao se skroz do stajališta autobusa na Sveticama, oko 300 metara, a serveri za internetsku prodaju su pali. Kad je počela prodaja, red se protezao skroz do križanja Zvonimirovom, čak 500 metara!

POGLEDAJTE VIDEO: 'Kilometarski' redovi pred Maksimirom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Od 5 ujutro smo tu, bili smo među prvih 10. Već je u 6.30 bilo beskorisno doći da budeš naprijed. Kovačiću ćemo zavikati iz petnih žila "Ti si naš! Volim te" - rekli su nam Vjeran (26) i Matej (26), navijači Dinama.

- Brzo prolazi vrijeme, nije tako loše. Koliko smo tu, skoro 4 sata - nasmijali su se.

Nakon šest sati čekanja, ponosno su pozirali s ulaznicama.

Ni relativno visoke cijene ulaznice od 150 (sjever), 250 (zapad gore) i 350 kuna (zapad dolje) nisu odbile navijače.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Sreli smo i jednu djevojku iz Čakovca koja je od ranog jutra na Maksimiru.

- Stigla sam direktno od doma ovamo. Želim iznenaditi dečka kartama. On ne zna za ovo, nemojte me puno pitati. Najdraži igrač? Oršić...

POGLEDAJTE GALERIJU:

SATIMA ČEKAJU ZBOG DINAMA FOTO Pogledajte nevjerojatne scene iz Maksimira: Navijači su bili u redu skoro do Zvonimirove

- Dinamo će dobiti 1-0, a zabit će Oršić. Kovačiću ćemo zapljeskati - rekla nam je jedna skupina navijača.

Pri vrhu reda strpljivo čeka i jedan stariji gospodin.

- Došao sam oko pola 6. Naporno? Ma nije. Sin želi na utakmicu pa moram. Naravno, kupujem i za sebe. S frendom se dogovorio da idu na utakmicu, a ja sam rekao da moraju i mene povesti - našalio se.

Red se protezao kroz gotovo cijelu susjednu ulicu Svetice.

- Čekamo sat vremena, u redu je valjda 500 ljudi! Nema puno ljudi, ne... Dobit ćemo 2-0. Tko će zabit? Ma Oršić. Idemo na zapad dolje, za Europu to nije puno. Nisam se morao ničega odreći - kazala je skupina koja je stajala negdje pri kraju reda oko 9.30.

I u subotu, kada je počela prodaja samo za članove kluba, red se počeo formirati od 8 sati, tri sata prije otvaranja blagajni.

- To je baš krasno, poticajno. Šteta je što nemamo priliku primiti sve koji bi htjeli doći - rekao je Ante Čačić, koji je prolazio kraj navijača i oduševljeno ih gledao.

U prodaji je oko 15.000 ulaznica koje bi brzo mogle planuti jer, uz fizičku, u 11 sati kreće i kupnja putem interneta, a ranije je godišnju ulaznicu osiguralo 5300 navijača.. Na južnoj tribini trebalo bi se naći oko 1200 navijača Chelseaja, što je jedna od rekordnih invazija na Maksimir u europskoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 361

  • Jogurtaši 04.09.2022.

    ma ovo je Mamić podvalio kartonske ljude kako bi naštetija hajduku jer svaki hajdukovac dobro zna da nitko ne navija za nikoga osim oni za hajduga e. Cijela Hrvatska navija jedino za hjadug jer je najjači u Europi i najpošteniji na svitu.

  • qawsed N⁰2 04.09.2022.

    Sve derbi najvijači i preprodavači, sram vas bilo! Smeta van je krov kojeg nema, smetala van je ruševina i ruglo, smeta van je čačić, smetalo van je to kakvu prognozu javlja, smeta van je radni dan, SMETA VAN JE SVAKI SPOMEN ODLASKA NA NEKU HNL UTAKMICU. Na ovu utakmicu neću otić za sve pare svita jer ja ne gledan Chelseu nego ZAGREBAČKI DINAMO💙🇭🇷

  • NEOPISIVO_2 04.09.2022.

    Redovi za ulaznice su velika čast za klub i navijače Dinama , ali na veliku sramotu grada, gradonačelnika, pa i države i Plenkija. Ja imam godišnju ulaznicu pa sam sretnik, ali ne razumijem inertne i bezživotne Zagrepčane koji nisu u stanju zatražiti ozbiljno od gradske vlasti stadion primjeren ovome gradu i državi. Hrvati su uvijek u povijesti znali se izboriti za čast, slobodu i svoje pravo. S obzirom da je dogorjelo do noktiju vrijeme je da se krene u akciju za novi stadion ozbiljno. U boj, u boj za stadion svoj. Antidinamo gradskoj vlasti treba pokazati da ne može obezvrjeđivati simbole Hrvata i grada Zagreba. 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare