To je to što me zanima!

Nazdravite Drogbom ili kušajte Owena sa sirom

Najjače i najveće pivo u Obali Bjelokosti nazvali su prema nacionalnom nogometnom heroju i idolu Didieru Drogbi, a prodaju ga u boci od litre
Vidi originalni članak

Drogba je snažan i velik, pa zato i pivo mora biti takvo, poruka je navijača Obale Bjelokosti, koji njemu u čast prije svake utakmice piju posebno Drogba pivo. Napadač Chelseaja nije jedini nogometaš koji je nagnao proizvođače piva na lucidnu ideju. Mart Poom, bivši golman Sunderlanda, 2003. u utakmici protiv Derby Countyja zabio je gol za izjednačenje u posljednjoj sekundi utakmice. Estonac je nekoliko tjedana poslije imao i vlastito pivo, nazvano Poominator.
- Lijepa gesta, hvala svima. Samo, ja vam ne pijem pivo - rekao je Poom slikajući se s bocom.
Pascal Chimbonda, desni bočni Tottenhama, prije dvije godine igrao je za Wigan, koji je baš tada ušao u Premiership. Na festivalu piva u Wiganu te godine točili su pivo posebno nazvano Chimbonda. Bilo je među jeftinijima, stajalo je 20 kn. Ima i obrnutih primjera. John Jensen u 98 nastupa za Arsenal nije zabio gol. Navijači su pjevali: “Bit ćemo tu kad zabije”. Zabio je u 99. i napravili su majice “Bili smo tu kad je Jensen zabio”. Nadimak mu je Faxe, prema omiljenom danskom pivu.

DROGBA IMA I ULICU
U Abidjanu, glavnom gradu Obale Bjelokosti, jednu od najvećih ulica nazvali su po Drogbi. Lokalni dnevni list prodao je 87 posto primjeraka više nego inače. Razlog je bio intervju s Drogbom.

KUŠAJTE OWENA SA SIROM
Michael Owen i Gary Lineker među najboljim su engleskim napadačima u povijesti. Nakon što je Lineker odlučio završiti karijeru, engleski proizvođač čipsa Walker napravio je slani čips i nazvao ga “Sol i Lineker”. Engleski heroj na SP-u u Francuskoj 1998. nakon gola Argentini bio je Michael Owen. Istoimeni proizvođač napravio je posebni čips sa sirom - “Sir i Owen”.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Arsenalgirl 11.01.2008.

    zamisli da piješ drogbu.... ajme meni, koje gluposti :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare