To je to što me zanima!

'Ja sam nazvao Šarapovu! Žao mi je, ali nema mjesta za nju...'

Pozivnice dajemo igračicama koje se vraćaju nakon ozljeda, a ne dopinga. Žao mi je zbog Marije, ali Roland Garros se bori protiv doping, rekao je predsjednik francuskog teniskog saveza
Vidi originalni članak

Odbijenica koju je Marija Šarapova dobila u Roland Garrosu podijelila je teniski svijet, a mogla bi utjecati i na odluku All England Cluba koji još ne zna hoće li Ruskinji dopustiti nastup na Wimbledonu i dati joj 'wild card' ili ne.

S jedne strane, Šarapova je odradila suspenziju, uzimala je Meldonij koji dugo nije bio na zabranjenoj listi lijekova, priznala je pogrešku i odradila kaznu. 

No pala je na dopingu i koji god izgovor imala, davati pozivnice igračici koja je bila u kazni, a ne tenisačicama koje se bore na terenu ili se vraćaju nakon ozljede, nema baš previše veze sa sportskim duhom i pravednošću.

- Ja sam odlučio da Šarapova neće dobiti pozivnicu i znam da će mnogi biti razočarani. Ali ovo je moja odgovornost i stojim iza te odluke - rekao je predsjednik francuskog teniskog saveza Bernard Giudicelli (59).

'Mi se borimo protiv dopinga'

Ruskinja je izgubila od naše Mirjane Lučić-Baroni predavši joj meč u Rimu na turniru koji joj je, kao i Stutgart i Madrid, dao pozivnicu. Roland Garros je osvajala dvaput, a čak i ako se oporavi, ove godine se neće boriti za titulu.

- Pozivnice dajemo igračicama koje se vraćaju nakon ozljeda, a ne dopinga. Žao mi je zbog Marije i njezinih navijača, oni će biti razočarani, ali moram zaštiti igru i visoke standarde. Roland Garros se bori protiv dopinga i bilo bi nezamislivo da sam odlučio drugačije. Zvao sam Šarapovu na telefon i to joj rekao - izjavio je Giudicelli.

Šarapova se vratila na teren nakon 15-mjesečne suspenzije.

Trenutno je 211. na svijetu i nema renking ni za kvalifikacije u Roland Garrosu. Nakon ove odbijenice, izvjesno je da će istim stopama krenuti i konzervativni All England Club te da Mašu nećemo gledati ni na Wimbledonu.

WTA se ne slaže: Odradila je kaznu

Ne postoje temelji za kažnjavanje igračica nakon što su prošle sankcije, izjavio je prvi čovjek ženskog tenisa Steve Simon.

- Šarapova je odradila kaznu i ne podržavam odluku da joj uskrate pozivnicu za Roland Garros - rekao je Simon.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • meanmotherfucker 18.05.2017.

    Jadna,svi je odbijaju. Ja ju ne bi odbio garant. vihhihiiihbii

  • rečan87 17.05.2017.

    ovo je već sramotna hajka na Sharapovu,cura je odradila svoje i nije ok,što je onda s Wilimasicama,Rafom Nadalom koji se je pokrio kao fol ozljeda i to sve dok se ne očisti od dopinga,bit će tu nešto drugo a ne doping

  • 17.05.2017.

    Baš bih volio da netko od "velike četvorke" tenisača nešto slični doživi pa da vidimo kako bi se ATP/ITF postavili. Marija je brand kako god se okrene, treba imati cojones joj reći: ne, varalice ne želimo vidjeti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare