To je to što me zanima!

NBA ikona: 'Giričeka smo vezali golog i ostavili tri sata u bačvi'

Napunili su kontejner ledom i vodom, a zatim ga odgurali na centar terena u dvorani, stavili ga na logo grizlija i tako ga ostavili neka tri sata, ispričao je nekadašnji playmaker Memphisa
Vidi originalni članak

Igrao je za Cibonu u dva navrata, gdje je i završio karijeru nakon povratka iz inozemstva, CSKA Moskvu, Fenerbahče te pet klubova u NBA-u.

Gordan Giriček (46) nosio je dresove Memphis Grizzliesa, Orlanda Magica, Utah Jazza, Philadelphia 76ersa i Phoenix Sunsa, a godinama nakon angažmana u Memphisu iz Amerike stiže priča kako su izgledali njegovi 'rookie' dani.

- Sjećam se jednog tipa, Gordana Giričeka. Igrao je sa mnom u Memphisu. Došao je ovdje, a većina takvih tipova sebe ne smatra 'rookiejima' jer su već igrali profesionalno. Mislio sam si: 'Hmm, ne znam baš, ti si 'rookie.' Tako su mu Ike Austin i Grant Long u Memphisu govorili: 'Rook', sutra ujutro mi donesi krafne.' Dali bi ti tri ili četiri šanse. Idući dan nije bilo krafni - ispričao je nekad odličan playmaker Jason Williams u podcastu Flagrant.

- Na kraju treninga bi nam postavili veliki kontejner za rublje, a mi bismo svoju odjeću poslije treninga ubacili unutra kako bi je čovjek koji brine o opremi mogao oprati. Oni su svu tu odjeću izbacili, a njemu su zavezali noge i ruke i golog ga ubacili u kontejner. Napunili su kontejner ledom i vodom, a zatim ga odgurali na centar terena u dvorani, stavili ga na logo grizlija i tako ga ostavili neka tri sata - dodao je bivši košarkaš.

Giriček više nije toliko prisutan u javnom životu, a plan mu je vrlo jednostavan. Uživati jer, kako kaže, misli da je to i zaslužio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare