To je to što me zanima!

NBA: Miami nemoćan bez Wadea, McGrady ubacio 47

U derbiju Istočne konferencije Detroit je, uz odličnu igru Princea, slavio u Miamiju. Pobjedu Rocketsima u Uti osigurao je Tracy McGrady
Vidi originalni članak

Trener Miami Heata Pat Riley puna je tri dana sa svojim igračima pripremao i smišljao obrambena rješenja ne bi li zaustavio udarne napadačke igle Detroit Pistonsa. Nije pomoglo. Tayshaun Prince odigrao je najbolju utakmicu karijere sa 34 poena i 12 skokova, a Pistonsi su u Miamiju slavili 91-80.
Poraz u derbiju Istoka Riley bi donekle mogao opravdati izostankom najboljeg igrača i MVP-a finala doigravanja 2006., Dwyanea Wadea, koji se još oporavlja od ozljede koljena. Ipak, i Pistonsi su sinoćnju utakmicu odigrali bez jednog vrlo važnog igrača - zbog problema u obitelji izostao je Richard Hamilton. U odsutnosti Wadea ulogu prvog strijelca u Miamiju preuzeo je novopridošli Ricky Davis (23 poena), dok je, već pomalo vremešni, Shaq O'Neal zabio devet poena uz sedam skokova.
Po 42. put u karijeri Tracy McGrady ubacio je 40 ili više poena. Protiv Jazza u Uti McGrady je bio apsolutno nezaustavljiv i s ukupno 47 poena znatno doprinio pobjedi Houston Rocketsa (106-95). Cijela utakmica protekla je uglavnom u rezultatskom lovu i zaostatku "jazzera" za Rocketsima i McGradyjem. Uvijek kad bi domaćini zabili nekoliko poena u nizu, bek Houstona odgovorio bi istom mjerom...
Phoenix Sunsi pobjedu u Seattleu su osigurali vrlo dobrom igrom u zadnjoj četvrtini, kad su zabili 27 poena, a primili deset manje. Važnu ulogu odigrao je i Raja Bell, koji je u tom periodu čuvao najboljeg igrača Sonicsa, novaka Kevina Duranta. Drugi izbor drafta utakmicu je svejedno okončao kao najefikasniji strijelac sa 27 poena i pet skokova, ali i šest izgubljenih lopti. U redovima pobjednika najefikasniji su bili Amare Stoudamire (23 poena, 11 skokova) i Steve Nash (18 poena, 12 dodavanja, 7 skokova).

Rezultati:
Miami - Detroit 80-91
Utah - Houston 95-106
Seattle - Phoenix 99-106

Najbolji igrači večeri:
TRACY MCGRADY (Houston Rockets) - 47 poena, 4 dodavanja i 4 skoka protiv Utah Jazza
TAYSHAUN PRINCE (Detroit Pistons) - 34 poena, 1 dodavanje i 12 skokova protiv Miami Heata
CARLOS BOOZER (Utah Jazz) - 30 poena, 3 dodavanja i 16 skokova protiv Houston Rocketsa

GORDAN GIRIČEK (Utah Jazz) - 10 minuta, šut za dva 0-3, šut za tri 0-1

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare