To je to što me zanima!

NBA-ovac Andrew Bogut na Ovčari i u Vukovaru

Australski Hrvat Andrew Bogut, centar NBA momčadi Milwaukee Bucksa, proveo je desetak dana odmora u zemlji svojih predaka
Vidi originalni članak

Dok su Bucksi u Milwaukeeju predstavljali novog trenera Scotta Skilesa, njihov prvi centar bio je u zrakoplovu za Hrvatsku.
- Poželio sam nakon nekoliko godina opet posjetiti rođake i prijatelje te vidjeti gradove u kojima dosad nisam bio. Sutra se vraćam u Milwaukee, a tjedan nakon toga ću na odmor kući u Melbourne - ispričao nam je na tečnom hrvatskom Andrew Bogut, kojem ovo nije prvi posjet Hrvatskoj.
- Ovog puta bio sam u Zagrebu, Trogiru, Osijeku... Posjetio sam djedov grob, nakon čega me rođak odveo u obilazak Slavonije. Bio sam na spomen-groblju Ovčara, posjetio spomenik braniteljima i bolnicu u Vukovaru, obišao mnoga mjesta uništena u ratu jer sam želio vidjeti što je moj narod prošao na putu do slobode.
Ako i sljedeće sezone ne uđu u doigravanje, mladi Australac planira i dulji boravak u domovini svojih roditelja.
- Ostat ću barem dva mjeseca jer je u vrijeme NBA pauze u Australiji zima, pa mi je ljepše u Hrvatskoj. Dogovorio sam sa svojim dugogodišnjim trenerom Sinišom Markovićem dolazak u Split, gdje ću se pripremati s prof. Slavkom Trninićem - otkriva 213 cm visoki centar.
- Bucksi su mi ponudili produljenje ugovora, pa do 10. srpnja ne smijem ni trenirati ni igrati, da se ne ozlijedim. NBA je veliki busines i nema zezanja - nasmijao se Bogut.

OSTANAK U BUCKSIMA OVISI O SKILESU
Ne potpiše li novi ugovor s Bucksima, Bogut će iduće godine biti “free agent” i moći će potpisati za bilo koga tko ponudi više od Bucksa. Nova ponuda Bucksa ovisi o planovima novog trenera Skilesa.
- Čuli smo se telefonom i dogovorili sastanak za nekoliko dana. Skiles je dugo bio trener Chicaga, tako da se jako dobro poznajemo. Rekao sam mu kako nisam zadovoljan prvim dijelom sezone, no on kaže da sam u nastavku sezone bio jako dobar i zadovoljan je mojom igrom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare