To je to što me zanima!

NBA zvijezda posjetila favelu: 'Uživao sam u druženju ovdje'

Obožavam film Božji grad. Gledao sam ga možda 100 puta. Nakon posjeta faveli Santa Marta, moram vam priznati da film realan, rekao je Carmelo Anthony
Vidi originalni članak

Američka košarkaška superzvijezda i član glavnog favorita za osvajanje zlata na Igrama Carmelo Anthony (32), posjetio je jednu od favela u Riju kako bi zaigrao 'hakl' s mještanima.

- Obožavam film Božji grad. Gledao sam ga možda 100 puta. Nakon posjeta faveli Santa Marta, moram vam priznati da film realan - rekao je igrač Knicska poslije druženja koje je opisao ugodnim. Tamo je došao bez policijske pratnje.

- Posjet faveli je bio visoko na listi stvari koje moram vidjeti u Rio de Janeiru. Otkrio sam da ovaj dio grada ljuti smatraju opasnim, jezivim i zastrašujućim, no za mene je to bio jedan ugodan posjet, kao da sam kod kuće - otkrila je NBA zvijezda.

Inače, Melo je odrastao u jednom od najopasnijih kvartova Baltimorea, a tvrdi kako je uživao u posjeti, dok je igrama u Riju postao prvi američki košarkaš koji je sudjelovao na četirima Igara.

- Došao sam u pratnji lokalnih ljudi i uživao sam u druženju ovdje.

Film 'Božji grad' (Cidade de Deus) opisuje život u opasnoj četvrti 'Božji grad' na jugu Rio de Janeira. Radnja se posebno bavi trgovinom droge, kriminalom i ubojstvima. 

Uobičajena su ubojstva na ulicama i sudjelovanje djece u raspačavanju droge. Film se vrti se oko sukoba suprostavljenih skupina narkomafije, u kojima sudjeluju i djeca. Većina glumaca pojavljuje se prvi put na filmu i zapravo su stanovnici favela.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Don Beton 18.08.2016.

    Carmelo legenda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare