To je to što me zanima!

Ne može bez Hrvata: Joković i Vrlić u najboljoj ekipi svijeta!

- Izuzetna sezona je iza Mare Jokovića. Preuzimao je puno odgovornosti i trenutno je definitivno najbolji ljevak na svijetu - komplimentirao je Jokoviću hrvatski izbornik Ivica Tucak, a Vrliću, pak, Felipe Perrone
Vidi originalni članak

Kraj je vaterpolske godine, ali za vaterpoliste kraj nije na vidiku jer već u siječnju najbolje će europske reprezentacije put Budimpešte. U svakom slučaju ovo je razdoblje u pravilu vrijeme za biranje najboljeg i najboljih, pa iznimka nisu ni bazeni u kojima su opet veliki trag ostavili - Hrvati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iznimka bi bila da nisu, pogotovo nakon što su krajem srpnja osvojili još jednu svjetsku kolajnu u nizu, sedmu. Brončanog sjaja, podsjetimo, iz Barcelone. Ondje je briljirao Maro Joković odigravši vjerojatno najbolji turnir u životu, pa je, uz partije u Jugu, očekivano da je on po izboru portala (hrvatskog, a svjetskog) Total Waterpolo izabran u najbolju momčad godine.

Ali to nije sve. Našem Župljaninu društvo pravi i riječka hrid, Josip Vrlić. Ni tu iznenađenja nema jer u trenutnio bolji centar na ovoj kugli ne postoji. Tako, uostalom, misli i stručni žiri (treneri, novinari, igrači) koji je uz publiku birao najbolje.

- Izuzetna sezona je iza Mare Jokovića. Preuzimao je puno odgovornosti i trenutno je definitivno najbolji ljevak na svijetu - komplimentirao je Jokoviću hrvatski izbornik Ivica Tucak, a Vrliću, pak, njegov nekadašnji suigrač iz Brazila Felipe Perrone.

- Vrliću je jednostavno nemoguće oduzeti poziciju na dva metra. Pravi je užitak igrati s njim.

Najboljih sedam upotpunjavaju još dva Talijana, dva svjetska prvaka, Francesco di Fulvio i Marco del Lungo, Filip Filipović, Aleksandar Ivović te, kao i najbolji vaterpolist svijeta ovog izbora za 2019., Denes Varga koji je za osam glasova potukao Di Fulvija (159-151).

Najbolja sedmorka:

  • Golman - Marco Del Lungo (Italija)
  • Lijevo krilo - Francesco Di Fulvio (Italija)
  • Lijevi vanjski - Denes Varga (Mađarska)
  • Desno krilo - Maro Joković (Hrvatska)
  • Desni vanjski - Filip Filipović (Srbija)
  • Branič - Aleksandar Ivović (Crna Gora)
  • Centar - Josip Vrlić (Hrvatska)
Idi na 24sata

Komentari 4

  • INCEL 18.12.2019.

    FenixHB o Bože bar sportsku rubriku pustite na miru, neda se živit od vaše manekenke, strah me i paštetu otvorit

Komentiraj...
Vidi sve komentare