To je to što me zanima!

Ne pomaže ni Bud Spencer: Duje bez medalje na SP-u

Hrvatski plivač Duje Draganja nije uspio osvojiti medalju u finalu na 50 metara slobodno. U finalu je isplivao 21.38 što je dovoljno za četvrto mjesto
Vidi originalni članak

Hrvatski plivač Duje Draganja nije uspio osvojiti medalju u finalu na 50 metara slobodno. U finalnoj utrci isplivao je 21.38 što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Prvi je bio Brazilac Filho isplivavši 21.08, a drugo i treće mjesto podijelili su Francuzi Frederick Bousquet srebro s 21.21 i Amaury Leveaux broncu s 21.25. Duje nije uspio ponoviti hrvatski rekord od jučer kada je u polufinalu isplivao 21.29. S najboljim rezultatom u finale je ušao Bousquet s rekordom svjetskih prvenstava (21.21), no u finalu je nevjerojatan bio svjetski rekorder na 100 metara slobodno Cesar Cielo Filho koji je tako postao svjetski prvak na 100 i na 50 metara slobodno što ga u ovom trenutku čini najboljim sprinterom svijeta. Brazilac nije srušio svjetski rekord koji još uvijek drži srebrni iz ove utrke.
Draganja je, pak, ostao na dvije medalje u velikim bazenima s najvećih natjecanja na svjetskoj razini. Na 50 slobodno je osvojio srebrna odličja na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., te na Svjetskom prvenstvu u Montrealu godinu kasnije.
Draganju je u finalu gledao između ostalih i legendarni talijanski glumac Bud Spencer. Posljednjih dana svjetskog prvenstva na tribinama u Rimu često se nađe poznatih svjetskih faca. Tako je svojim dolaskom veliku zbrku među navijačima izazvao i Francesco Totti, nogometaš Rome i velika zvijezda u Italiji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mate70 02.08.2009.

    Cestitam.............................

  • user_37787 01.08.2009.

    Steta! Mogao je bolje, al\' i 4 na svijetu nije lose, samo naprijed Duje !

Komentiraj...
Vidi sve komentare