To je to što me zanima!

Ne treba: Četiri Premierligaša bez troška u prijelaznom roku

Najaktivniji nisu bili velikani nego oni manji klubovi. Stoke, Newcastle i Watford su doveli najviše igrača dok United, Villa, Palace i WBA nisu potrošili ni funte
Vidi originalni članak

Englezi su u siječanjskom prijelaznom roku ukupno potrošili 186,4 milijuna funti (približno 246 milijuna eura). No ono što je zanimljivo je da su velikani uglavnom mirovali, a čak četiri kluba nisu potrošila ni funte - Manchester United, Aston Villa, WBA i Crystal Palace. Par stotina tisuća funti potrošili su Manchester City i Tottenham dok su najveći potrošači bili Newcastle, Watford i Stoke City. 

Razumljivo, pošto je Newcastle u ljetnom prijelaznom roku 2015. godine uložio velik novac, a nalazi se u zoni ispadanja dva boda od 17. mjesta koje drži Norwich s 23 boda. Steve McClaren nije zadovoljan učinkom napadača Aleksandra Mitrovića i svojih veznjaka pa je doveo Seydoua Doumbiu na posudbu iz Rome i Androsa Townsenda iz Tottenhama dok je Ayoze Perez produžio ugovor. Od veznjaka su stigli Jonjo Shelvey iz Swanseaja i Henri Saivet iz Bordeauxa.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Stoke City je postavio najskuplji transfer dana potpisavši veznjaka Giannellija Imbulu iz Porta za 24 milijuna eura.

Mark Hughes je, osim Arsenea Wengera, najdugovječniji menadžer u Premier ligi. Ove sezone ima odličan napad predvođen Markom Arnautovićem, Bojanom Krkićem i Xherdanom Shaqirijem. No zapinje u veznom redu stoga ne čudi ovaj potez uprave.

S druge strane, Watford je, uz Leicester i West Ham, najveće iznenađenje ovogodišnje Premier lige. 'Stršljenovi' se nalaze na 10. mjestu, ali samo pet bodova od 5. koje vodi u Europsku ligu. Potpisali su golmana Costela Pantilimona iz Sunderlanda, krilnog napadača Nordina Amrabata iz Malage, veznjaka Abdoulayea Doucourea te krilnog napadača Adalberta Penarandu, tinejdžera, koji je stigao iz Rennesa. 

Najveće pojačanje Watforda sigurno je Mario Suarez, koji se nije nametnuo u Fiorentini. Suarez je potpisao za Watford na četiri i pol godine.

- Moram dati sve od sebe kako bi igrao. Watford radi sjajan posao ove sezone i želim dati sve od sebe kako bi pomogao momčadi. Jako sam uzbuđen - rekao je zadnji vezni Mario Suarez.

Zanimljivo, najveću zaradu u siječnju ostvario je Chelsea. Prodao je Ramiresa u Kinu za 30-ak milijuna eura dok je stigao Alexandre Pato na posudbu. Pogledamo li ljetni i zimski prijelazni rok, Englezi su ukupno potrošili više od milijardu funti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • dr_sc_milivoj 02.02.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • prajdali 02.02.2016.

    U što sada da Villa investira ? Već su ispali i vjerujem da se zadugo neće vratiti u Premier ligu.

  • bili tići i crtići 02.02.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare