To je to što me zanima!

'Ne želimo biti Mamićeva treća momčad, Rukavina mora otići'

Ne prihvaćamo pokušaje nadoknade izgubljenog na terenu za zelenim stolom, gdje s druge strane sjede upravo najodgovorniji za neregularnost natjecanja u Prvoj HNL
Vidi originalni članak

Kohorta, navijačka skupina NK Osijeka, u otvorenom pismu, kojeg su u ponedjeljak ujutro odaslali javnosti, zatražila je od trenera kluba Tomislava Rukavine da "realno sagleda situaciju te se pokaže kao moralna osoba i sam podnese ostavku na dužnost koju obavlja". 

Upravi NK Osijeka Kohorta je poručila da "ne prihvaća pretvaranje kluba u nekakvu ispostavu ili treću momčad Zdravka Mamića te eventualne pokušaje nadoknade izgubljenog na terenu za zelenim stolom, gdje s druge strane sjede upravo najodgovorniji za neregularnost natjecanja u Prvoj HNL i kompletno stanje u hrvatskom klupskom nogometu".

'Prošlosezonski spas od ispadanja u zadnjem kolu smatrali smo najnižom točkom koju je naš klub dotaknuo u posljednjih nekoliko desetljeća te smo vjerovali da će klupski dužnosnici i struka na čelu s trenerom Tomislavom Rukavinom za novu sezonu bolje posložiti bijelo-plave kockice, budući da su imali vremena za uhodavanje, nakon što su prošle sezone od Grada Osijeka dobili povjerenje za preuzimanje kluba koji se tada nalazio u teškoj financijskoj situaciji i nezavidnom položaju na tablici. Od toga trenutka vidljivi su nekakvi pomaci na organizacijskom planu i u marketinškoj aktivnosti, no konkretnijih financijskih ulaganja u klub i dalje nema. 

U odnosu na prošlu sezonu dovedena su igračka pojačanja i prinove, no većina se njih pokazala potpuno promašenim investicijama, neprilagođenima sustavu igre koji njeguje Rukavina ili pak nemotiviranima, a kao rezultat svega NK Osijek na kraju polusezone nalazi se na korak do začelja prvoligaške ljestvice, sa samo dva boda više od posljednjeplasirane momčadi, uz posljednjih pet susreta bez pobjede (četiri poraza i jedan remi), od kojih su dva bila na domaćem terenu s izravnim konkurentima u borbi za ostanak (Istra 1961 i Slaven Belupo). Prema tome, krediti koje je Rukavina kod navijača s obzirom na situaciju u svome mandatu dobio, premda je u Osijek stigao kao nedokazan trener bez iskustva u vođenju prvoligaške momčadi, u potpunosti su potrošeni', napisali su kohortaši u pismu javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • hadred18 23.12.2014.

    Da mi smo kmečavci i sve, a kad je netko govorio prije da je Z.M uključen u Osijek, tada se pričalo da samo blebetamo, sada je navijačka skupina ustala protiv mafije koja vlada većinom klubova u Hrv

  • marinr 22.12.2014.

    Navijači ne mogu voditi poslovnu politiku kluba. Nema više samoupravljanja. Tko će dati novac navijačima da vode klub?!

  • mashograd 22.12.2014.

    Kohorta je nažalost zakazala prilikom pretvorbe, nije animirala zajednicu koja gravitira osijeku da bude dio kluba, da izbace političare, da imaju transparentan i uređen klub. Ponovno im tu sjedi hdz klijentela i vodi kolo, ruga im se u lice. Svim klubovima u hnl-u želim uredno poslovanje i uspjeh, ali osjeku pogotovo,jer je centar talenata kakav npr Rijeka nikada neće biti. To je klub koji je poltika možda i najviše uništila radeći u korist dvaju najvećih klubova u rh, a na štetu osijeka. O izvlačenju i pranju novca ne treba govoriti, to je klasika koju je prošao svaki klub u ovoj državi. Šteta što kohorta tome nije stala na kraj prilikom pretvorbe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare