To je to što me zanima!

Neće biti iznenađenje osvoji li Bjelica naslov već ove sezone...

Točno mogu osjetiti zebnju Dinamovih, pa i zvijezda, koje sad moraju igrati protiv Bjelice. Tko god je imao šefa koji mu nije imponirao zna da nije isto izgovori li u pripremi utakmice identičan tekst Mamić ili Bjelica
Vidi originalni članak

Prijatelj koji često jede u restoranu u koji je, dok je vodio Dinamo, išao Bjelica, kaže da je uvijek više bio posvećen utakmicama koje je gledao na tabletu nego jelu i društvu s kojim je bio. Često, a vidio ga je tamo dvadesetak puta, uz negodovanje ekipe za stolom. Čovjek jednostavno živi posao. Čista strast. I to se vidjelo na terenu dok je vodio Dinamo, već se vidi i u Osijeku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije petnaest godina sam kao urednik Nogometa od više novinara naručio tekst o stručnoj literaturi prvoligaških trenera. Da kažu koje su knjige pročitali, koja su znanja iz tih knjiga primijenili u radu s momčadima i kako se primijenjena metodika "primila" na igrače. Nula knjiga, tek poneki časopis, neki su rekli da se obrazuju video kazetama, a neki su se pohvalili da im nikakve knjige ne trebaju, da sve znaju i da bi možda mogli pisati knjige. Kao što svaka baba koja pojma o nogometu nema na livadi kuži koje je dijete najtalentiranije, ili među odraslima kuži tko je Maradona, tako se kuži i da Bjelica na sebi radi više od konkurencije.

Autor izvrsne knjige Sell Like Crazy (Prodaj kao lud), Sabry Suby, kaže da ništa ne može pobijediti radnu etiku samohrane mame. Lekciju je naučio jer ga je samohrana mama podigla. Možeš biti pametniji od mene, talentiraniji, imati više love pa zato ići u bolje škole… ali ne možeš raditi više od mene. Slušajući od insajdera koliko Bjelica radi, u usporedbi s njim većina trenera doimaju se kao šetači uz aut liniju koji su tu jer netko naprosto mora biti, ha, ne toliko trener, koliko maneken, hodač uz aut liniju. Moguće da od Ivića nismo imali trenera toliko žednog znanja, i podataka za analizu.

Točno mogu osjetiti zebnju Dinamovih, pa i zvijezda, koje sad moraju igrati protiv Bjelice. Tko god je imao šefa koji mu nije imponirao zna da nije isto izgovori li u pripremi utakmice identičan tekst Mamić ili Bjelica. S Bjelicom i mađarskom lovom Osijek bi mogao biti što je bila Rijeka dok se nije zasitila Keka. Neće biti iznenađenje napravi li, što je s Dinamom u Europi, s Osijekom u Hrvatskoj, već ove sezone. Čovjek, naprosto, zna što radi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ToniMontana 03.10.2020.

    Za mene bi bilo veliko iznadenje da se ne bori za naslov....

  • Bo@ 03.10.2020.

    Mmmm....miriše. Torcida Osijek. 😍

Komentiraj...
Vidi sve komentare