To je to što me zanima!

'Neće biti prodaje glavnih igrača u iduće dvije godine'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prodamo li nekoga od glavnih igrača u razdoblju od dvije godine, doći ću pred kamere i podnijeti ostavku, obećao je Zdravko Mamić u "10 do 8"
Vidi originalni članak

Vladar Dinamove stvarnosti gostovao je u emisiji Nove TV i izrekao puno toga. U samo deset minuta.
- Kunem se i obećavam da minimalno dvije godine nećemo prodati niti jednog vitalnog igrača! Mi više ne moramo prodavati da bismo preživjeli. Ako se dogodi da u sljedeće dvije godine mi prodamo jednog vitalnog igrača, doći ću ovdje u studio Nove TV i podnijeti ostavku - kune se Zdravko Mamić, koji ovako nešto nije izgovorio prvi put. Najblaže rečeno...
- Naravno da smo i prije govorili da nema prodaje, jer nismo mogli reći ljudima: "Izvolite, uđite u dućan!" To bi onda bila rasprodaja po jako niskim cijenama. Ovo je naša poslovna politika kojom smo u Hrvatsku uveli oko 60 milijuna eura - branio se Mamić, a onda nabrojao što je sve učinjeno posljednjih godina:
- Zakrpali smo rupe koje smo zatekli, reorganizirali smo klub, infrastrukturu podigli na najviši mogući nivo i imamo ozbiljan kadar igrača. I kada kažem da će ovo biti najveći Dinamo ikada, mislim da će se to ostvariti u iduće četiri godine.
Svojedobno je rekao da mu je 'božja providnost' rekla da zadrži Modrića u klubu, a sad se istaknuo jednom sličnom izjavom.
- Imali smo dvije ponude, za Mandžukića 10 milijuna eura, a za Sammira osam. Ali smo ih odbili - ekskluzivno je otkrio Mamić. Jedino nije rekao tko je nudio osam milijuna eura za Sammira.
No zato je prije gotovo godinu dana svašta rekao na račun novinara. Istih onih novinara od kojih je ranije u petak tražio pomoć u stvaranju atmosfere u očekivanju praške Sparte.
- Ja nikada nisam podcjenjivao medije, već se na njih ljutim jer znam kakvu snagu, utjecaj i odgovornost imaju u društvenom životu, pa tako i sportu. I zato se ljutim, neću se valjda ljutiti na onoga tko mi nije važan. No to je bilo moje obraćanje pojedincima, nikad ne treba generalizirati. Svjestan sam da su mediji korektivna snaga svakog društva, ali u svakom žitu ima kukulja - kaže Zdravko, koji ne smatra da bi eventualno ispadanje u 1. kolu Kupa Uefe bilo posebno velika tragedija.
- Ako i ne prođemo Spartu, ništa se neće dogoditi. Mi smo prije ove sezone bili realni i možda smo prvi put preuzeli stopostotnu odgovornost prema igračima i navijačima i rekli da ove godine isključivo želimo biti prvaci Hrvatske i proći prva dva pretkola, što smo i učinili. To ne znači da nismo željeli proći u Ligu prvaka ili da ne želimo u Ligu Uefe, ali nije od životnog značaja.

'SLAVEN BILIĆ NEMA PRAVO OTIĆI'
Nakon poraza od Engleske, dnevne novine su donijele neke vrlo teške kritike na račun izbornika Slavena Bilića i hrvatskih igrača. Zdravka Mamića to izuzetno ljuti.
- To je nešto nevjerojatno, to je 'mrak Hrvatske'. Nadao sam se da će brand hrvatske reprezentacije, hrvatskog navijača i Slavena Bilića ostati vječno neokaljan. Reprezentacija je bila svjetlo u tunelu, koje već desetljeće i pol uveseljava hrvatski narod - počeo je 'Maminjo', pa nastavio:
- Svaki poraz je gadan, ali mi smo 35 utakmica odigrali na Maksimiru i niti jednu nismo izgubili. A sada smo izgubili od jedne velesile, puno veće nego što smo mi. I zato bi poručio ovim mračnim umovima koji jedva čekaju da nekome zabiju nož u leđa da podivljam na ovakvo bezočno rušenje hrvatskih svetinja.
Iako je prije godinu dana najtežim mogućim riječima vrijeđao novinare i na osobnoj razini, između ostaloga govorio i da se ne peru, Bilić bi po njegovom mišljenju trebali postupiti drugačije.
- Bilić i igrači nemaju se pravo naljutiti. Ako se i dogodi neka kriza, ako tako mogu nazvati ovaj 'razapni, uništi' način, ako, ne daj Bože, ne pobijedimo u Ukrajini, oni nemaju pravo otići. Njima je hrvatski čovjek dao preveliku važnost i oni sve to moraju izdržati, kao što i ja izdržavam - završio je Zdravko.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mocnitikut 18.09.2008.

    Orangutan

  • casio 15.09.2008.

    Koje je to govno.Akoje su to budale koje navijaju za njegov klub.

  • toyota 14.09.2008.

    Lako se sad rugat sa sirotinjom kad se inkasiralo 100 miljuna eura

Komentiraj...
Vidi sve komentare