To je to što me zanima!

'Neću ih kazniti, osramotili su se, a to je prava kazna'

Sve je ukazivalo da bi to trebala biti normalna utakmica, kako se kaže, da ih igrači sami dobiju, no nije bilo tako, kaže Zeko koji nije bio u Sloveniji
Vidi originalni članak

Snimku nisam vidio, samo inserte. Bilo mi je teško to gledati, onako nemoćan. Puno je lakše sudjelovati. Ovo nam je pouka da nema laganih protivnika, rekao je Dinamov trener Velimir Zajec. Zeko je umjesto na utakmicu svog kluba jučer otišao u Tiranu gdje je gledao protivnika u 3. pretkolu. Nekima jasan znak da su 'modri' podcijenili Slovence.
- Nismo ih podcijenili. Koliko sam shvatio igrači nisu sa 100% ušli u utakmicu. Ali to je tako kad pobijediš 5-1. To nije profesionalno, nije za oprostiti, ali je ponekad tako s takvim rezultatom. Na igrače prenosim da žele pobijediti na svakom treningu i utakmici, ali ne ide to brzo - priča 'modri' strateg.
Igrači su doista u Sloveniji izgledali jadno i bilo kakva kazna bila bi preblaga za ono što su napravili svpm klubu, gradu, državi koju predstavljaju...
- Neee, neću ih kazniti. U ovakvim situacijama ništa ne bi bilo djelotvorno. Trebamo se skupiti i pokazati agresivnost i inat. Igrači su sami sebe dovoljno kaznili. Osramotili su se, a od tog nema veće kazne - kaže Zajec.
Dinamo je prošao, no jako je blizu bio da ispadne iz Europe već na prvom koraku. A u tom slučaju pitanje je bi li Zeko ostao na klupi.
- Snosio bih posljedice da nismo prošli. Sam bih sebi nametnuo kaznu - kaže Zajec vjerojatno misleći na ostavku iako to nije izričito rekao.
- Sve je ukazivalo da bi to trebala biti normalna utakmica, kako se kaže, da ih igrači sami dobiju. Da se ponovno igra ne bih izostao s utakmice, ali Sheriff je izuzetno važan. Klub i ja od Europe živimo i zato sam preuzeo taj rizik. Malo je vremena i trebamo iskoristiti sve da se što bolje pripremimo - objašnjava razloge svog izostanka Zajec.
Tomo Butina kaže da ništa ne bi bilo drugačije ni da je trener bio tamo. Bi li bilo što drugačije?
- To je hipotetsko pitanje. Igrači se sami trebaju nametnuti. Imamo problem jer nemamo igrača koji bi bio lider. Za mene je veliko pitanje što nemamo igrača koji bi u kritičnim situacijama sve smirio - uvjeren je Dinamov trener. Nakon što su sretno prošli protiv Kopra, 'modri' mogu početi razmišljati o Moldavcima.
- Jasno je da za treće pretkolo neće biti pojačanja. Pravi igrači već imaju klubove, a ovi slobodni nisu u treningu. Sheriff je ipak bolji od Albanaca. Gledao sam ih i prošle godine. Bili su nešto jači, ali mislim da su šanse podjednake - zaključio je Zajec koji je sada valjda dovoljno dobro upoznat sa snagom Sheriffa.

NA PROBI DVA BRAZILCA
U Dinamo su po hitnom postupku na probu stigla dva Brazilca i to upravo na pozicijama na kojima ih je tražio Zajec. Prvi je stoper Bruno Matavelli (22), a drugi krilni napadač Eminho Bahia (25) koji bi trebao biti zamjena za Mandžukića. Obojica su jutros bila na treningu Dinama, no Zajec nije još želio davati procjene o kvaliteti novopridošlog dvojca.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • razbijač23 21.07.2010.

    sherif će ih razmontirat ka pičkice...nemaju oni šta u europi tražit...

  • romanista 21.07.2010.

    i kolko dodju ta 2 brazilca ,1 miljun zajedno,mamic porkro svu lovu

  • astonvilla 21.07.2010.

    Nema se tu kaj puno za reći,dinamo nema nikakvu momčad,a glavni krivci su Mamići koji kupuju smeće.Dokle god bu tak,ne bumo mi proljeće u europi dočekali,a bojim se da ni prvaci Hrvatske ove godine ne bumo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare