To je to što me zanima!

Nekad je bio tata, a sad će plaćati dug u milijun rata...

Potpisavši ugovor s agencijom MSA, Eduardo je preko noći umjesto deset, u džepu imao tisuće kuna. Sad se tog papira dimenzija 210x297 mm ne sjeća...
Vidi originalni članak

Iako je bila zima i temperatura blizu nule te 1999. jedan je igrač šetao Maksimirom odjeven kao da je sredina kolovoza. Jedva skupivši za šalicu čaja, ušetao je u obližnji restoran. Nije imao nikoga. Živio je na rubu gladi, spavao u prostorijama omladinske škole.

Negdje u to vrijeme Zdravko Mamić odlučio je pokrenuti agenciju MSA. Imao je malo više od četrdesetak igrača, skaute koji su zapisivali tko bi mogao biti novi Maradona, kome lijeva noga služi za tjeranje skateboarda, a tko je izgubljen slučaj. Naravno, kao i u svakoj agenciji, postojali su i posebni ugovori, spremljeni u nekom sefu iza umjetničke slike. Dečku s početka priče, Eduardu da Silvi, Zdravko Mamić ponudio je jedan takav ugovor.

Brazilac nije razmišljao ni sekunde. Uzeo je kemijsku i potpisao. Umjesto deset kuna u džepu, preko noći je imao nekoliko tisuća. Dobio je krov nad glavom, najbolje liječnike, skupocjene automobile, majka mu se preselila u elitni dio Rio de Janeira... Mamić mu je osigurao igranje u Dinamu, hrvatsku putovnicu, članstvo u A-reprezentaciji i plasman u Arsenal. Živeći među zvijezdama, Dudu je Mamića zvao drugim ocem, čovjekom koji ga je spasio neimaštine. 

No dotaknuvši tlo londonske zračne luke, sve je zaboravio. I skupljanje kovanica, vrući čaj, proljetnu odjeću u “debeloj” zimi... Ali podsjetnik na te nesretne dane ipak postoji. Spremljen je u Mamićevu sefu, na papiru dimenzija 210x297 mm. Pravi podsjetnik, ako ga je uopće trebao, da je između oca i menadžera velika razlika...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kajtebriga 08.11.2010.

    ajde fino nek sad mamic izvadi sve te ugovorcice iz sefa da se vidi kakav je on "robovlasnik". A i sad je sam svojim rijecima dokazao da je u sukobu interesa. Potrazuje svoje novce jer je ON doveo eduarda u Arsenal, malo neka se uskok pozabavi sad i sa njim.

  • ljutatrava 08.11.2010.

    E,moj Miličiću,koliko ti je Maminjo platio za ovaj članak?

  • Alex 08.11.2010.

    Zanimljivo je kako je sada vecina komentara na strani Mamica, a kako su nestali oni koji su se toliko zauzimali za Eduarda u prethodnim clancima i oni sada ne komentiraju. Kada vam netko nesto da i primijeni vam zivot na bolje, i ne samo vama nego i vasoj cijeloj obitelji, biste li vi, ukoliko imate postovanja, odgoja i kulture zaboravili to djelo? Pa ja da sam na mjestu Eduarda sam bi otisao do Mamica i dao mu novac imaci na umu da je on covjek koji je okrenuo stranicu u mome zivotu. Eduardo je nezahvalan i priznajem da sam mislio drukcije o njemu do nedavno, ali sada sam se jako razocarao, ne vjerujem mu vise nista i sve mi se vise cini da on obmanjuje sve nas koji neznamo pravu situaciju. Mamica poznajemo jer je covjek koji kaze sto misli kakve god posljedice bile i ne mari za to, ima karakter koji je malo tezi i zato ga osudjujete "na prvu", a Eduardo je dobrica koji ni mrava nebi zgazio. Razmislite malo, tko je ovdje ispao pizda Mamic ili Eduardo? Za mene je tu jasno, Eduardo je nezahvalan i bezobrazan te bi to trebala biti lekcija i Mamicu da pripazi kome posudjuje novac jer neki nisu zasluzili takvu gestu. Hoce li to ponoviti i Sammir? Vidjet cemo s vremenom, ako Modric, Corluka i ostali mogu postivati Mamica a nije im niti blizu pomogao kao Eduardu onda bi on trebao prije svih njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare