To je to što me zanima!

Nema dileme, 'pravi' Ronaldo najvredniji je igrač u povijesti

Statističkim izračunom poznate stranice 'Player Ratings' najvredniji nogometaš danas bi bio brazilski Ronaldo, čija bi vrijednost iznosila čak 433 milijuna eura
Vidi originalni članak

Kraj raspravama o tome tko je najbolji nogometaš u povijesti ovog sporta vjerojatno nikada neće doći kraj. Svatko od nas ima svog favorita - Maradona, Pele, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane... ili pak današnji najveći rivali Cristiano Ronaldo i Leo Messi.

Ipak, poznata stranica 'Player Rating' okončala je raspravu o tome tko je najvredniji. Prema svim faktorima koje su uzeli u obzir, Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima danas bi vrijedio vrtoglavih 433 milijuna eura! To je gotovo duplo više od rekordnog transfera Neymara u PSG, koji iznosi 222 milijuna eura.

Tzv. 'pravi' Ronaldo svoju je profesionalnu nogometnu karijeru započeo 1993. godine u brazilskom Cruzeiru. Igrao je nakon toga za PSV, Barcelonu, Milan i Corinthians, ali najbolje predstave pružao je u dresu Intera i Real Madrida.

Za brazilsku nogometnu reprezentaciju odigrao je 98 utakmica i postigao 62 pogotka te čak dva puta uzeo naslov svjetskog prvaka (1994. i 2002.). Nažalost, nije imao priliku osvojiti prestižnu Ligu prvaka, ali je čak dva puta nagrađen Zlatnom loptom za najboljeg igrača svijeta.

VIDI OVO! KVIZ: Koliko će te biti bogati? 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 26.08.2018.

    Prosinečki je bio največi ali cigarete su ga dotukle i zato nije napravio zadnji iskorak.

  • Joker123 25.08.2018.

    Nema pravi ni lazni nego brazilski i portugalski

  • Izabran 25.08.2018.

    Ronaldo i Ronaldinho.... meni dva najbolje. .... , jedan lomi kičme kao nitko nikad i ima ono bolesno ubrzanje kad ga možeš pratiti samo pogledom dok ovaj nestaje sve dalje i dalje....... dok drugi sa smiješkom na licu šalje po čevape najbolje stopere svijeta i još ima zurku kao ja tak da sam u njemu vidio sebe jednostavno smo najbolji on na svijetu a ja u kvartu. A pi.. ke padaju na crne lepe dečke kao ja i moj frend Ronaldinho.

Komentiraj...
Vidi sve komentare