To je to što me zanima!

Nema masovnog gledanja SP-a u našim najvećim gradovima!

Svjetsko prvenstvo poklapa s važnim javnim događajem za Zagreb: Adventom, naglasio je gradonačelnik Tomašević i predložio eventualno jednu lokaciju, dok je u Splitu organizator odustao
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi, šalovi, pjesma, navijanje, baklje... Pa i bacanje u more ili Manduševac za slavljeničko kupanje. Sve je to pratilo utakmice hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima. Sve dok Fifa nije odlučila prodati i taj ljetni termin i dopustiti da Katar dobije domaćinstvo, što je u startu eliminiralo opciju lipnja i srpnja, kada je ondje više od 30 stupnjeva Celzijevih, uz nesnosnu vlagu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

E, sad više kupanja u čast pobjede "vatrenih" neće biti, a okupljanje za gledanje utakmica bit će baš onako - adventsko. Uz dekicu i grijalice u kafićima.

I baš zato gradovi su na mukama te organiziranog gledanja utakmica zasad - nema! Odnosno, barem nema u svim većim gradovima.

- Gledamo da se nađu lokacije na kojima se mogu gledati utakmice. Bundek je možda jedna opcija jer je pod upravljanjem Ustanove za upravljanje sportskim objektima - rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prije samo koji dan, dodavši kako se ove godine Svjetsko prvenstvo poklapa s važnim javnim događajem za Zagreb: Adventom.

SVE NA JEDNOM MJESTU Raspored i rezultati SP-a 2022. Argentina osvojila treći naslov

Dakle, tjedan dana prije početka SP-a Zagreb još nema lokaciju za navijačko druženje, šator i točeno pivo. Znači da ga vjerojatno neće ni biti, barem ne dok se SP ne zahukta i euforija poraste. Jer, priznajmo, duh SP-a gotovo da i ne osjećamo iako sutra "vatreni" lete u Katar.

Split je organizatorima ponudio opciju na Gatu, u podnožju Rive, ali taj im prostor ne odgovara, odnosno premalen je. A lokacija negdje izvan centra im nema smisla. Tako da ni u Splitu neće masovnog okupljališta, kao što je bilo prije četiri godine u pohodu na rusko srebro. 

Tek je Pula otkrila da će organizirati gledanje u podnožje Arene, na parkiralištu Karolina.

Od toga će profitirati pojedinačni ugostitelji. A gradovi će, ako "vatrenima" krene, brže-bolje izmišljati lokacije za nokaut fazu.

I, nadamo se, za doček heroja. Tamo negdje u predbožićne dane...

POGLEDAJTE VIDEO: PETA EPIZODA EKSPERIMENTA S ANĐELKOM I RENEOM

AKO STE PROPUSTILI POGLEDAJTE I ČETVRTU EPIZODU EKSPERIMENTA

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Joza Prezaduzeni 14.11.2022.

    Korumpirani FIFAci su nam uzeli i te sitne momente koje smo voljeli .Ja definitivno necu pratiti jer ovo je lakrdija a ne Svjetsko prvenstvo 

  • Pobotchnick Leeyoobo 13.11.2022.

    Jedva čekam. Za prvu utakmicu uzimam godišnji. Sa ekipom je već sve dogovoreno. Večer prije utakmice klasična pijanka. Drugo jutro, ovisi o tome kako se tko probudi, prvo u pekaru po kakvo pecivo, i pravac u birtiju. E tamo počinje pravo ludilo. Utakmica počinje u 11 sati. Jedu se peciva, piju se kave nemilice, ko da sutra ne postoji. Pije se i mineralna, troši se limun, molimo gazdu da utiša Tv jer nas boli glava zbog buke. Iako smo unutra, nas petorica koji smo došli imamo sunčane naočale jer nam smeta svjetlo. I brat konobar također. Jedva čekamo podne da možemo početi piti alkohol, jer samo alkoholičari piju prije podne. Na drugoj utakmici kod kuma tušimo svinje, to će tek biti urnebes. Stvarno će ovo prvenstvo biti posebno.

  • grgech00 13.11.2022.

    Najveća žrtva je Advent kojeg nitko neće posjećivati radi SP-a haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare