To je to što me zanima!

Nema širenja, Fifa odlučila: SP u Kataru igrat će 32 momčadi

Iako se početkom godine naveliko govorilo kako će na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru zaigrati 48 reprezentacija, Fifa je objavila kako od toga ipak neće biti ništa
Vidi originalni članak

Trebao je to biti presedan, ali krovna nogometna organizacija ipak je odustala od inovativne ideje. Tako će na nadolazećem SP-u u Kataru i dalje igrati 32 momčadi, objavila je Fifa na službenim stranicama.

Kako navode u službenoj objavi, u organizaciju Svjetskog prvenstva htjeli su uključiti i Kataru susjedne zemlje, a za to bi trebali smanjiti zahtjeve čime bi i kvaliteta organizacije natjecanja bila dovedena u pitanje. Nakon detaljne analize zaključeno je kako do nadolazećeg SP-a ima premalo vremena za ovakav pothvat te samim time isti neće biti obavljen.

Na sljedećem Fifinom kongresu u lipnju neće biti podnesen niti jedan daljnji prijedlog o širenju nadolazećeg 'mundijala' te je ta priča, bar za 2022., završena. SP u novom formatu od 48 reprezentacija prvi će put najvjerojatnije biti odigran 2026. godine.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Buki777 23.05.2019.

    I bolje a ne da mi igraju mozambik, kosovo i salvador u grupama.

  • čoviksjuga 23.05.2019.

    A zašto ne 108 reprezentacija ??

  • BOGOLJUB ATEJISTA 23.05.2019.

    Odlicno. Utakmice kao Bahrein-Moldavija, Panama-Kosovo itd jednostavno nisu kalibar svjetskog prvenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare