To je to što me zanima!

Nema više Zapad protiv Istoka: Novi format All-Stara u NBA-u

Umjesto navijača, igrača i medija, odluku o tome tko će nastupati za koju momčad na All-Star utakmici u NBA ligi donijet će isključivo kapetani, i to neovisno o konferenciji iz koje oni dolaze
Vidi originalni članak

Najpoznatija svjetska košarkaška liga NBA, u dogovoru s udrugom igrača, dogovorila je promjenu formata za izbor igrača koji će nastupati na All-Star utakmici, počevši od sljedećeg izdanja u Los Angelesu 2018.

Dosad je na toj egzibicijskoj utakmici, koja se na godišnjoj razini igra od 1951. (uz izuzetak 1999.), 24 sudionika bilo izabrano kombinacijom glasova navijača, igrača i medija, ovisno o konferenciji kojoj pripadaju (Zapad ili Istok).

Najbolji košarkaši lige i dalje će se birati na jednak način, ali će odluku o tome tko igra za koju momčad donijeti kapetani koje izaberu posjetitelji mrežnih stranica natjecanja. Više se, dakle, neće dijeliti po konferencijskom ključu. Treneri će i dalje izabirati rezervne igrače.

- Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti novi format All-Star i zahvaljujemo želji igrača da isprobaju nešto novo - rekao je predsjednik NBA lige Byron Spruell.

Utakmica će imati i humanitarni karakter jer će svaka momčad odabrati jednu udrugu s područja grada domaćina kojoj će NBA donirati prihod od ulaznica.

Internetsko glasovanje o sudionicima All-Stara počinje na Božić, uoči bogatog programa s pet utakmica u NBA-u i trajat će do 18. siječnja. Ogled je na rasporedu 18. veljače u Staples Centeru u Los Angelesu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 04.10.2017.

    ma all star treb ukinuti zapads je godinama jači os istoka,,,šta će sada biti james icury zajedno u petorci?ili ono tankiranje prije sezone, treba ukinuti 3 koruga play offa jer ove ekipe od 5 do 8 mjesta nemaju šanse, ako vec žele 82 utakmice ako mora bit 3 kruga onda nek bude recimo 70 utakmica regularne sezone to je previš i naporno za igrače,

  • dinamojavolim1 04.10.2017.

    Nije problem u formatu natjecanja nego zaru i borbi na terenu,igraci se dolaze odmorit taj vikend,obrane se ne igraju i gledatelje to ne zanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare