To je to što me zanima!

Nenad Bjelica: Bio je čist penal za nas, a Gojaka nisam tješio...

Samo usporedite ovu situaciju s Petkovićem i penal koji je protiv nas dosuđen za Young Boyse u Zagrebu, sve će vam biti jasno. Svaki komentar je suvišan, kaže Bjelica
Vidi originalni članak

Uspio sam odspavati nešto kratko, od 3 do 7 sati. Naravno da sam stalno vraćao film utakmice - rekao nam je jutro poslije poraza Dinama od Benfice 3-0 i ispadanja iz Europske lige Nenad Bjelica.

Dinamo je svoj europski pohod završio nakon osam mjeseci, junački je pao u paklu Luza.

- Naravno da sam ponosan na igrače. Tako se osjećam zbog svega što su napravili ove sezone - rekao je Bjelica i vratio se na poraz na Stadionu svjetla:

- Već sam prije rekao da će nam trebati dvije perfektne utakmice da bismo prošli. Prva u Zagrebu je bila perfektna, ali druga nije i toga sam svjestan. Nismo bili pravi u napadu, u obrani smo pokrili puno toga, praktički im nismo dopustili pravu priliku, ali uništili su nas tim udarcima iz daljine.

KOMENTAR Dečki, hvala vam za "modro" europsko proljeće i glavu gore

Svoje je prste u eliminaciji Dinama imao i tursko-njemački sudac Denis Aytekin. Bjelica vruć nakon utakmice bnije htio komentirati suđenje, ali je jutro poslije rekao:

- Pa samo usporedite ovu situaciju s Petkovićem i penal koji je protiv nas dosuđen za Young Boyse u Zagrebu, sve će vam biti jasno. Svaki komentar je suvišan, naravno da je sudac to morao svirati.

Tu je povukao kočnicu što se tiče komentiranja suđenja. No, vidljivo je bilo po njegovom glasu da je Aytekin i te kako u nekim odlukama oštetio Dinamo na Luzu. Iako vodeće portugalske novine nisu baš spominjale nedosuđeni penal na Petkoviću, tamošnja je televizija napravila sudačku analizu, u kojoj se jasno vidjelo da je Aytekin oštetio Dinamo i za Portugalce tu nije bilo nikakve dvojbe. Na kraju svega ostaje velika žal...

- Imali smo šanse, nisam posebno tješio Amera Gojaka jer za to nema razloga, pa nitko više od njega ne bi htio da je ta lopta ušla u gol. Dečko je imao briljantnu sezonu, odigrao je sjajne utakmice protiv Anderlechta u Bruxelesu, Spartaka iz Trnave. Isitna, malo je pao u formi na proljeće, ali sve je to normalno - kaže Bjelica.

U ČEMU JE RAZLIKA, DENIZE? Isti sudac, slična situacija: Za Barcu penal, a za Dinamo nije

Svjestan je trener kako je Dinamo ove sezone napravio velike stvari u Europi. Tko je mogao sanjati da će europska sezona trajati do sredine ožujka.

- Da, rušili smo puno jakih proitivnika, bili smo svjesni da ćemo za četvrtfinale morati biti sjajni i naravno da će ostati taj žal. No, Dinamo je napravio puno toga, sad idemo s dvostrukom krunom završiti ovu sezonu - rekao je Bjelica.

NIKOLA POKRIVAČ: Možete biti ponosni. Ja jesam. Ipak, u meni je i onaj mali žal...

Doista, dinamovci unatoč teškoj lisabonskoj noći mogu osjećati diku i ponos zbog svega.

- Eh, da je barem bilo malo više sreće, prošli bismo i Benficu - završio je Bjelica.

Da, istina, u Zagrebu su promašene velike šanse, u Lisabonu je Benfica pogađala nemoguće, a i sučeva je odgovornost velika.

Uostalom, nije prvi put ove sezone Dinamo oštećen, puno se pričalo o suđenju nakon Young Boyas, a Fenerbahce u Istanbulu ne treba ni spominjati. Sve je nažalost kulminiralo mu Lisabonu, na utakmici u kojoj je očito jači i veći klub imao sudački poguranac.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • papilon100 16.03.2019.

    Kad nedas malom Majeru da ti bude glavni vezni nemas sanse pa ti sad kukaj.Moro i Gojak katastrofa uz Stojanovica vise od poraza bi bila senzacija

  • papilon100 16.03.2019.

    Ovo je bila trenerova promasena utakmica u kojoj se vidlo da Gojak i Moro nisu igraci za velike utakmice iako i jedan i drugi igrali na krivim pozicijama.Druga kritika igraci Dinama neznaju puknut sa vise od 5 metara prema golu ja mislim da bi si noge strgali o ispucavanju auta ili igri bez lopte u prazan prostot stvaranje viska igraca i u otvaranjima tu su jos na razini seoske zadruge.Kako je Dukla iz Praga mogla pobjedit i izbacit spanjolce.Ipak je nogomet samo igra u kojoj da prodes osim volje danas trebas i mozak i igrace koji mogu njime mislit

  • Plava Krv 15.03.2019.

    Kljuc pobjede Benfike je u cinjenici da smo mi igrali bez pravog defensivnog veznog. Nitko nije uzimao lopte na sredini igralista i razbiao njihove napade. Rezultat toga je bio da se Dinamo jako trosio trcajuci za loptom da je osvoje. Bili smo bezopasni u kontri i polukontri nasi vezni igraci su bili losi u momentima kad bi je osvojili a tu bi Hajroviceva brzina jako dobro dosla. Bjelici svaka cast ali u ovoj utakmici je predugo cekao sa izmjenama jel Dinamo je jako fizicki pao u 60toj minuti i trebao je mjenjat vec onda sto vjerujem da i sam zna. Nema veze neka nauce iz ovog poraza i nastave ovako iduce sezone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare