To je to što me zanima!

Nepobjediva: Blanka i dalje vladarica visina u dvorani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najbolja svjetska skakačica u vis Blanka Vlašić na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi obranila je naslov svjetske prvakinje osvojen 2008. godine
Vidi originalni članak

Presretna sam. Nije lako obraniti naslov. Najbitnije je da nisam zaspala tijekom finala, izjavila je Blanka Vlašić nakon što je u Kataru obranila naslov svjetske dvoranske prvakinje u skoku u vis. Prvo su je prekidali skakači s motkom, poslije sedmobojci, a na kraju i sprinteri. Čekala je na skok više od pola sata, a vrijeme je kratila ispijajući - kavu!
- Dobro mi je došla jer mi se počelo spavati - pojasnila je Blanka koja je izdržala problem s terminom jer je, kako se žalila uoči natjecanja, u to doba uglavnom bila u krevetu.
- Doputovala sam dovoljno rano da se priviknem na uvjete i to je također bilo bitno. Ovo je još jedna velika pobjeda za mene - rekla je nakon što je obranila naslov iz Valencije od prije dvije godine. Bez greške je preskakala 187, 191, 196, 198 i 200 centimetara. Odlučila je propustiti 183 i 194 cm, nije se previše umarala uoči odlučujućih izazova. Konkurencija? Gotovo da nije postojala jučer u Kataru za srebrnu s Olimpijskih igara iz Pekinga 2008. godine. Španjolka Ruth Beitia i Amerikanka Chaunte Howard Lowe “zapele” su na 198 centimetara, a Ruskinja Svetlana Školina srušila je letvicu na 196 cm.
- Kvalifikacije su bile muka, ali finale je ipak nešto sasvim drugo. Bila sam jako koncentrirana i nisam dopustila nikakvo iznenađenje - izjavila je 26-godišnjakinja iz Splita. Nakon što je osvojila zlato, Blanka je odlučila napasti dvoranski rekord od 205 centimetara. Taj rekord datira još od 1987. godine kada ga je postavila Štefka Kostadinova u Indianapolisu. Rušila je letvicu tri puta, ostala je bez nagrade od 50.000 dolara. Blanka je tako po četvrti put osvojila svjetski naslov. Dva puta je najbolja u dvorani, dva puta na otvorenom.
- Današnji dan provest ću kupajući se, jedući suši i odmarajući se. Nekog velikog slavlja neće biti - otkrila je Blanka planove.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mario66617 13.03.2010.

    bravo DrJezael...iako je za povraćanje odgledao si do kraja...mora da si se do zuba zapovraćao...Blanka svaka čast na rezultatu...sad po olimpijsko zlato i SP na otvorenom da zaokružiš ovu sjajnu karijeru...

  • umenerođo 13.03.2010.

    SVAKA ČAST na rezultatima! još da izbaciš ona preseravanja i grimase poslije pobjedničkog skoka bila bi prava...ples ne, on je ok -samo grimase...

  • dalmatar 13.03.2010.

    Moj duboki naklon poštovanja i divljenja , bravo Blanka!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare