To je to što me zanima!

Nepoznati Guardiola: Pep je knjiški moljac, obožava golf

CIMERI Meho Kodro bio je cimer Pepu Guardioli u Barceloni. Sjećam se da je u sobi puno čitao, knjige su mu ljubav. Od hobija je još imao i golf, kaže Kodro...
Vidi originalni članak

Pepa odlično poznajem, on je bio produžena ruka Johana Cruyffa na terenu, kaže nam Riječanin Nikica Milenković, koji je od 1991. do 1996. godine radio u Barceloni kao trener kadeta i skaut prve momčadi.

Milenković je bio u Barceloni kad je Cruyff priključio Guardiolu prvoj momčadi.

- Čuo je za Pepa, došao ga je pogledati na jednu utakmicu mlađih momčadi, a on nije igrao. Kad je pitao zašto ne igra, odgovorili su mu da je nešto niži i da je zbog toga slabiji. Cruyff je rekao kako je važna samo inteligencija igrača, ubrzo je Guardiolu prebacio u prvu momčad. Vidjelo se odmah da ima liderske sposobnosti - dodao je Nikica Milenković.

Meho Kodro u Barceloni je s trenerom Bayerna igrao u sezoni 1995/1996.

- Na prvim smo pripremama bili cimeri. Jako ugodan čovjek. Sjećam se da je u sobi mnogo čitao. Knjige su mu bila velika ljubav. Od hobija je još imao i golf. Nakon što sam otišao iz Barçe, znao mi je javiti da često igra golf - prisjetio se Meho Kodro.

O Guardioli samo riječi hvale ima i još jedan njegov bivši suigrač, sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

- On je za mene nogometni revolucionar. Za navijače Barçe on je bio ‘culé’, pravi navijač Katalonaca, čovjek s karizmom.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • dass123 28.09.2015.

    cuo sam za izraz knjiski crv (book worm) ali prvi puta cujem za izraz knjiski moljac

  • strmi007 28.09.2015.

    Prevera od trenera isto kao i Rijaakard

  • Čovjek sa mjesecom u oku 28.09.2015.

    U kratkoj trenerskoj karijeri ima ogroman broj trofeja i vec 2 LP sto je vanzemaljski za tako mladog trenera.Jednostavno se vidi da je bio igrač,razumije igru i taktiku savrseno i to je ono od cega odskace od drugih i jos plus karizma,malo trenera bi se usudilo onako rijesti Mandze nakon sezone koju je imao prije toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare