To je to što me zanima!

Neredi izazvani zbog politike, oštre kazne Bešiktašu i Biliću?

Navijači Bešiktaša međusobno se optužuju za nerede u derbiju protiv Galatasaraya, a 'crno-bijeli' zbog huligana bi mogli igrati osam utakmica pred praznim tribinama
Vidi originalni članak

Neredi u velikom turskom derbiju između Bešiktaša i Galatasaraya, koji je rezultirao prekidom utakmice, i dalje su glavna tema u europskim sportskim medijima.

Podsjetimo, pri rezultatu 2-1 za goste, Galatasarayev Felipe Melo je 'pocrvenio' nakon grubog starta na domaćem nogometašu što je bio okidač navijačima Bešiktaša, koji su razbješnjeni uletjeli na travnjak nakon čega je sudac u petoj minuti sudačke nadoknade morao prekinuti susret.

Momčadi Fatiha Terima vjerojatno će biti dodjeljena pobjeda 3-0, no u Turskoj se bave motivima nereda, za koje misle da su planirani s političkim predumišljajem. Tamošnje novine Yeni Safak pišu da je Bešiktaš umjesto dogovorenih 1530 zaštitara angažirao njih 970, te se smatra da su zbog toga izgubili kontrolu nad situacijom.

Također se navodi da su neki navijači uzvikivali islamističke slogane te su napali zaštitare, a navijači Bešiktaša podjeljeni u dva tabora međusobno prebacuju odgovornost. Navijačka skupina Çarşı, poznata po svojim antivladinim stavom optužuje provladinu skupinu 1453 Eagles za izazivanje nereda, što su potonji demantirali priopćenjem izjasnivši se kao miroljubivi.

Nadalje, ono što treba zabrinjavati Bešiktaš je težina kazne Turskog nogometnog saveza, koji će se izjasniti do četvrtka, a navodno bi istanbulski klub mogao biti kažnjen s osam utakmica pred praznim tribinama. Kaznu bi mogao dobiti i trener Slaven Bilić od 20 dana zbog isključenja na utakmici i potpirivanja ionako napete i ratoborne situacije.

O neredima u turskom derbiju pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zeljkov1 25.09.2013.

    Oko Slavena stalno neka događanja.Možda mu je Mamić to smjestio.

  • Mate Hajduk 25.09.2013.

    to je sve zbog mamica ;)

  • flori 25.09.2013.

    Najpošteniji vatreni uz Bobana!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare