To je to što me zanima!

Nesretni Madrid: Španjolska je opet prokockala veliku priliku

Sve je vodilo prema velikom finalu SAD-a i Španjolske. Sve je vodilo prema tome da najbolja španjolska generacija doživi vrhunac, doma uzme naslov svjetskog prvaka
Vidi originalni članak

Španjolska je do četvrtfinala gazila sve pred sobom, u prosjeku ostavljala protivnike na -24,8, uključujući i Francusku, koju je pobijedila s točno 24 razlike u skupini (88-64). No Vincent Collet tad je vidio što treba napraviti u sljedećem, važnijem susretu protiv "furije". 

- Obrana je ključ. Španjolci skupljaju samopouzdanje kroz dva-tri uspješna napada, kad se to ne dogodi, u problemima su - objasnio je francuski izbornik poslije pobjede 65-52. 

A ključ francuske obrane bio je u Rudyju Gobertu, 216 centimetara visokom centru Utah Jazza. Za 23 minute imao je pet poena, ali i 13 skokova, a dugim rukama fantastično je blokirao i Paua Gasola u završnici susreta, što je bila možda i najbolja potvrda da za Španjolce u četvrtfinalu nema prolaza. 

- Rudy je imao pravu želju da odigra odličnu utakmicu. Zakucavanja su mu pomogla da bolje uđe u pravi ritam - rekao je Collet. 

Gobert je do jučer praktički bio nepoznanica, no u četvrtfinalu je svijet vidio zašto ga je Utah uzela u razmjeni s Denverom. Inače, u ekipi skauta Jazzera je i jedan hrvatski stručnjak, Splićanin Vjeran Bošnjak.

Gasol drugi put bez zlata u Madridu

Visokog centra dugo će pamtiti i Pau Gasol. Najuspješniji španjolski košarkaš ostao je bez trofeja u svojoj domovini drugi put u karijeri, iako je i na Eurobasket 2007. došao kao vođa prvog favorita natjecanja. I tada je Španjolska izgubila u Madridu, u finalu protiv Rusije (60-59). 

- Ovo boli. Nismo imali svoju večer - kratko je prokomentirao novi član Chicago Bullsa. 

Španjolski mediji već su svrstali ovaj madridski poraz na drugo mjesto ljestvice najtežih trenutaka reprezentacije. Na prvom mjestu je spomenuti poraz od Rusije, a među pet još i porazi od Srbije u četvrtfinalu na SP-u 2010. (92-89), protiv Francuske u polufinalu Eurobasketa 2013. (75-72) i protiv Njemačke u polufinalu Eurobasketa 2005. (74-73). 

- Dočekali smo i mi priliku za uzvrat za poraz u četvrtfinalu na OI u Londonu - rekao je Nicolas Batum.

Njega i ostatak društva očekuje polufinale Svjetskog prvenstva, u petak protiv Srbije. Što bi tek bilo da su došli i Tony Parker, Joakim Noah, Nando De Colo, Kevin Seraphin, Alexis Ajinca... Sve redom NBA igrači koji ne igraju za Francusku ovog ljeta. 

Drugi par čine Litva i SAD, koji igraju već u četvrtak u 21 sat.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • micek 23 11.09.2014.

    Pa svaka čast Srbima još će i finale igrat

  • ibrahimovich 11.09.2014.

    Huh, mogli bi sad srbi i do finala

  • pajo1995 11.09.2014.

    To je tako na svjetskim prvenstvima u svim sportovima,u grupi igraš savršeno sve porazbijaš a na kraju istu šansu imaju oni koji su se provukli dalje,i jedan loša utakmica prevali sve dotadašnje uvjerljive pobjede,kada se sjetim onih naši rukometaša prvu grupu sve pobjede,dođe novo križanje sa drugom grupom isto sve pobjede,i na kraju u najbitnijoj utakmici u polufinalu izgube

Komentiraj...
Vidi sve komentare