To je to što me zanima!

Netsi izbacili Irvinga iz ekipe! Ne smije igrati dok se ne cijepi

S obzirom na prirodu situacije i nakon temeljitog razmatranja, odlučili smo da Kyrie Irving neće igrati ili vježbati s ekipom sve dok ne ispuni uvjete za punopravno sudjelovanje , poručio je generalni direktor Netsa Sean Marks
Vidi originalni članak

Zvijezda NBA lige Kyrie Irving neće smjeti igrati ni trenirati s Brooklyn Netsima sve dok se ne cijepi protiv COVID-19, objavio je klub.

Irving je jedan od najpoznatijih NBA igrača koji se protive cijepljenju. NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Brooklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

- S obzirom na prirodu situacije i nakon temeljitog razmatranja, odlučili smo da Kyrie Irving neće igrati ili vježbati s ekipom sve dok ne ispuni uvjete za punopravno sudjelovanje - poručio je generalni direktor Netsa Sean Marks.

- Kyrie je donio odluku, a mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Međutim, njegov ga izbor ograničava da bude stalni član ekipe i nećemo dopustiti nikome da djelomično sudjeluje. Naši ciljevi za sezonu se nisu promijenili, a za postizanje tih ciljeva svaki član naše organizacije mora ići u istom smjeru - dodao je Marks.

Ove bi godine Irving trebao zaraditi 34,9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv virusa COVID-19.

Irving, sedmerostruki All-Star, prošle je sezone upisao 54 nastupa za Netse u regularnoj sezoni uz prosjek od 26.9 koševa, 6.0 asistencija i 4.8 skokova.

U 582 utakmice u karijeri s Cleveland Cavaliersima (2011-17), Boston Celticsima (2017-19) I Netsima, ima prosjek od 22.8 poena, 5.7 asistencija i 3.8 skokova.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Orep 12.10.2021.

    Kad vidiš tu inteligentnu fizionomiju, jasno ti je zašto se neće cijepiti.

  • Eminem91 12.10.2021.

    Ipak je to ozbiljna firma

  • skenderbeu___dinamo 12.10.2021.

    Komunistička America

Komentiraj...
Vidi sve komentare