To je to što me zanima!

Neuništiv je: Obafemi Martins nakon godinu dana našao klub

Budući da je počeo igrati već s 15-16 godina na profesionalnoj razini, mnogi se ne mogu otetu dojmu da je u nogometu cijelu vječnost. Obafemi Martins će uskoro potpisati za Shanghai Shenhuu
Vidi originalni članak

Ono što je kod nas Joža Manolić (100), to je u svijetu nogometa nigerijski napadač Obafemi Martins (35), simbol za dugovječnost. Martinsova ozbiljnija karijera počela je prije gotovo 20 godina u Interu, nastavio je u Newcastleu, a kasnije promijenio "milijun" klubova.

Budući da je počeo igrati već s 15-16 godina na profesionalnoj razini, mnogi se ne mogu otetu dojmu da je u nogometu cijelu vječnost. Posljednjih godinu dana bio je bez angažmana i činilo se da će zaključiti svoju bogatu i uspješnu karijeru, ali ukazala mu se nova, zanimljiva mogućnost.

URUGVAJAC ODUŠEVLJEN Može li romantičnije: Riquelme u Boci želi napad Tevez-Cavani BEĆARI OPET ZAJEDNO? Mandžukiću je dosta Katara: Turski klub mu poslao ponudu

Za njegove usluge zainteresirao se kineski Shanghai Shenhua. Upravo je iz tog kluba, po isteku ugovora, prije godinu dana otišao Nigerijac, a sad se vratio na velika vrata. Ovih bi dana trebao staviti paraf na ugovor sa Shenhuom. Imao je i brojne upite iz talijanskih niželigaša.

Željeli su ga Monza i Pescara, ali do dogovora nije došlo, vjerojatno zbog teške pandemije korona virusa u Italiji koji je odnio brojne živote. U Kini se situacija s koronom smirila pa je vjerojatno zbog toga Martins pristao doći.

Napadač iz Lagosa kroz cijelu je karijeru bio poznat po strašnoj brzini, u šali su ljudi govorili da je i u poznim igračkim godinama brži od Bolta. Njegov sin Kevin Maussi Martins (15) igra u omladinskom pogonu Intera i Obafemi sa zanimanjem prati njegov razvoj. Nigerijac je već nekoliko godina oženjen s Abigail Barwuah, sestrom talijanskog napadača Marija Balotellija (29). Par ima i jedno dijete, sinčića Kendricka koji se rodio 2013.

Martins dolazi iz sportske obitelji. Njegova braća također su igrala nogomet. Oladipupo Martins nosio je dres Intera te beogradskog Partizana, a preminuo je s 28 godina zbog velikih problema sa srcem. Obafemijev mlađi brat, John Ronan Martins, također se bavio nogometom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prstupak 25.03.2020.

    PES 1998 na PS1 Martins najbrži igrač na igrici.

  • tejmatebra 25.03.2020.

    obafemi martins i mohamed kallon, ihjaoooo

  • contreras 25.03.2020.

    Ima 40 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare