To je to što me zanima!

Neuville preuzeo vodstvo! Ogier i Rovanperä probušili gume

Izbjegavao sam rubove koliko god sam mogao, što mogu učiniti?, kazao je Ogier. A gumu je probušio i aktualni svjetski prvak i prošlogodišnji pobjednik hrvatskog relija
Vidi originalni članak

Belgijac Thierry Neuville u Hyundai i20 N Rally1 preuzeo je vodstvo na trećem izdanju Croatia Rallyja nakon što su Francuz Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) i Finac Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) probušili gume u drugom brzinskom ispitu.

Vodeći relijaš u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Francuz Sebastien Ogier u Toyoti Yaris Rally1 najbolje je startao na trećem izdanju Croatia WRC Rallyja.

POGLEDAJTE KOLIKO KOŠTA NAJJEFTINIJI RALLY AUTOMOBIL: 

Ogier je bio u vodstvu nakon prvog brzinskog ispita, 19.20 km dugačke dionice Mali Lipovac - Gradanjci. Međutim, na drugom brzinskom ispitu Stojdraga - Hartje, koji je s dužinom od 25.67km najduži na reliju, probušio je gumu izgubivši dragocjeno vrijeme.

- Izbjegavao sam rubove koliko god sam mogao, što mogu učiniti? - kazao je osmerostruki svjetski prvak.

Gumu je probušio i aktualni svjetski prvak i prošlogodišnji pobjednik hrvatskog relija, Finac Kalle Rovanperä.

- Uvijek je prespora promjena kotača, ali nadamo se da nismo previše izgubili - poručio je mladi Finac.

KREĆE ONO PRAVO WRC spektakl u Hrvatskoj: Evo gdje se u petak voze brzinci. Toyota prijavila samo dva auta IZA KULISA STARTA CROATIA RALLYJA I bivši 'vatreni' se pojavio na WRC spektaklu! 'Ovo je jedna od najemotivnijih utrka ikad...'

Vodstvo je nakon drugog brzinskog ispita preuzeo Belgijanac Thierry Neuville u Hyundai i20 N Rally1. Međutim, i on je imao problema. U jednoj "šikani" je udario balu sijena i oštetio prednji dio automobila.

- U šikani sam udario u balu i odmah sam usporio. Mnogo, mnogo iznenađenja. Nastavit ćemo, ali ako će ovako teško biti cijeli vikend, neće biti lako - istaknuo je Belgijac.

Neuville vodi sa 13.9 sekundi ispred Britanca Elfyna Evansa (Toyota GR Yaris Rally1), dok je treći Estonac Ott Tanak u Ford Pumi Rally1 sa 20 sekundi zaostatka. Nakon drugog brzinca Ogier je pao na osmo mjesto (+1:30), dok je Rovanperä bio na 15. poziciji (+2:26).

POGLEDAJTE VIDEO: CEREMONIJALNI START

U petak je na rasporedu ukupno osam brzinskih ispita, u subotu je još osam, dok su posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju završna četiri brzinska ispita.

Nakon prva tri relija ove sezone vodi Ogiera sa 56 bodova ispred Neuvillea (53) i aktualnog svjetskog prvaka Rovanpere (52).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare