To je to što me zanima!

Neven Spahija novi pomoćnik Atlante: 'Puno će nam koristiti'

Momčad najjače košarkaške lige svijeta NBA Atlanta Hawks imenovala je hrvatskog trenera, Šibenčanina Nevena Spahiju za novog pomoćnika Mikeu Budenholzeru...
Vidi originalni članak

Hrvatska je u kratko vrijeme dobila i trećeg Hrvata u NBA-ligi. Nakon Damjana Rudeža i Bojana Bogdanovića na igračkim pozicijama, preko "bare" seli i jedno trenersko ime, Neven Spahija, koji postaje pomoćni trener Atlanta Hawksa.

- Neven je jedan od najuspješnijih europskih trenera i oduševljeni smo što ćemo ga imati u stručnom stožeru - rekao je glavni trener "jastrebova" Mike Budenholzer za službene stranice kluba.

Budenholzer i Spahija dobri su prijatelji; Šibenčanin je surađivao s Amerikancem iz vremena dok je ovaj bio pomoćnik u San Antoniju, da bi ga hrvatski stručnjak pozvao u Hrvatsku da pogleda Darija Šarića. Iako je Atlanta imala interes dovesti ga na draftu, on je postao član Philadelphije.

- Kao organizacija, imamo veliko poštovanje za međunarodnu košarku i imat ćemo strahovite koristi iz njegove perspektive i bogatog iskustva - dodaje Budenholzer.

Spahija je tijekom 18-godišnje trenerske karijere osvojio hrvatsku A-1 ligu s Cibonom 2001., slovensku ligu s Novim Mestom 2003., baltičku i litavsku ligu s Lietuvos Rytasom 2006., duplu krunu s Maccabijem iz Tel Aviva 2007., Tau Baskonijom 2008. te Fenerbahçeom 2011., baš kao i Eurocup godinu prije. Posljednji klub koji je vodio bila je Cibona.

Atlanta je prošle sezone u NBA-ligi zauzela osmo mjesto u zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 38-44, a u prvoj rundi doigravanja izbacila ju je Indiana 4-3.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • More22 06.08.2014.

    Nevene...i ja bih htjela biti scout.....imam oko.Do sada sam sve da kazem,pogodila....inace to nije pogadanje vec osjecaj,iskustvo,psihologija,znanje...Javi se........

  • More22 06.08.2014.

    Bravo...moje iskrene cestitke... :)

  • daljinac 05.08.2014.

    Još jedno veliko priznanje hrvatske košarke !

Komentiraj...
Vidi sve komentare