To je to što me zanima!

Nevjerojatna predstava Cibone: Zamrznula Krku na minus 35

Otkako je slovenski stručnjak Gašper Okorn sjeo na klupu i zamijenio Vladu Jovanovića, Cibona igra čudesno. Igrači su se preporodili, lete pod vodstvom novog trenera, a on ne zna za poraz u prvih šest utakmica
Vidi originalni članak

Cibona je u utakmici 20. kola regionalne košarkaške ABA lige u gostima pobijedila Krku s 87-52 (27-12, 26-13, 16-18, 18-9).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cibona je lako došla do pobjede, dominirala je u tri od četiri četvrtine. Do pobjede ju je predvodio Amar Gegić sa 22 koša, devet skokova i šest asistencija. Nathan Reuvers je dodao 13 pogodaka, a po 11 Toni Nakić, Mateo Drežnjak i Krešimir Radovčić.

Kod domaće momčadi najbolji je bio Miha Lapornik sa 16 koševa, a Rok Stipčević je ubacio 11. Cibona je sada sedma sa osam pobjeda i deset poraza, dok je Krka zadnja sa tek tri pobjede i 15 poraza.

Otkako je slovenski stručnjak Gašper Okorn sjeo na klupu i zamijenio Vladu Jovanovića, Cibona igra čudesno. Igrači su se preporodili, lete pod vodstvom novog trenera, a on ne zna za poraz u prvih šest utakmica na klupi hrvatskog velikana.

Mandat je započeo pobjedom protiv Furnira u Kupu, a potom su redom rješavali Studentski Centar, Split pa sad i Krku u ABA ligi, dok su u prvenstvu bili bolji od Zadra i Škrljeva. 

Cibona je bila u velikoj krizi, gubila je od Alkara i Zaboka u domaćem prvenstvu, u ABA ligi se stropoštala prema dnu pa su čelnici morali reagirati i smijeniti Jovanovića. Ne samo da je šok terapija upalila, nego se hrvatski klub približio mjestima koja vode u doigravanje.

Pobjegli su od zone ispadanja i došli na samo bod od šeste pozicije koja garantira četvrtfinale ABA lige. To mjesto zasad drži Igokea, ali ako 'vukovi' nastave igrati ovako furiozno pod novim trenerom, ništa nije nemoguće. U ovome trenutku izgledaju nezaustavljivo, a što će tek biti kada se kapetan Roko Prkačin oporavi od ozljede.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 12.02.2022.

    Heja Heja cibosi! Treba zadržat momčad na okupu za sljedeču sezonu i pridodat samo jednog pleya jer vildoza je toplo hladno po meni dovest simona iskusnog koji može dat dozu iskustva mladima a i još uvjek može igrat na visokom nivou i dat dobru rolu u borbi protiv jačih klubova 

  • bla7 11.02.2022.

    Bravo, iako je za ovaj niz zaslužan i lakši raspored. Vidit ćemo kakvi će biti kada ponovno dođu jake tekme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare