To je to što me zanima!

Nevjerojatni klinac čudesnim je obranama isfrustrirao i Messija

Ziceri, istrčavanja, čitanje igre i precizna ispucavanja - za sve je sposoban! Za golmana ga i ne krasi neka fascinantna visina budući da ima 181 cm, no za njega to nije hendikep
Vidi originalni članak

Argentina je s utorka na srijedu izgubila dva boda koja bi je mogla skupo stajati odigravši šokantan remi 1:1 s najslabijom reprezentacijom Južne Amerike Venecuelom, kod kuće! Odigrali su samo 1-1 i tako se doveli u neugodnu situaciju oko plasmana na Mundijal 2018. u Rusiji.

Najzaslužniji za to je golman Vencuele Wuilker Farinez kojem je samo 19 godina. Do te utakmice gotovo anonimni čuvar mreže iz Caracasa imao je svoj četvrti nastup za reprezentaciju u kojem je isfrustrirao Lea Messija, Paula Dybalu, Maura Icardija i ostale argentinske zvijezde. Nema što im nije branio...

Ziceri, istrčavanja, čitanje igre i precizna ispucavanja - za sve je sposoban! Za golmana ga i ne krasi neka fascinantna visina budući da ima 181 cm, no za njega to nije hendikep.

VIDEO

Da je pravo čudo od djeteta dokazuje i podatak da od 16. godine brani profesionalno. Naime, za Caracas je od 2014. branio u 70 utakmica, a pretprošle je sezone proglašen za najboljeg čuvara mreže u Venecueli. Poskidao je niz rekorda usvojoj zemlji.

U dresu Caracasa branio je 689 minuta u nizu bez primljenog gola, uz to je najmlađi golman u povijesti Venecuele koji je uspio sačuvati mrežu bez primljenog gola. Učinio je to sa 18 godina i 3 mjeseca.

Dodajmo i ovaj podatak: Wuilker je najmlađi golman u povijesti svoje zemlje koji je obranio penal.

Čuda protiv Argentine nisu bila slučajna...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • chadjohn 08.09.2017.

    Wuilker venecuelski rendžer!

  • ivo-špalj 08.09.2017.

    e novinau moj...181 cm nije neka visina kako kažeš? a koliko bi trebo imat 205

  • zastorljev616 08.09.2017.

    Nego dosta o argentini, clanak je o ovom malom... Mislim da se ova utakmica desila 2 dana prije kraja transfer windowa da bi vec bio u nekom respektabilnom europskom klubu. Dobra istrcavanja, siguran na lopti, cvrsta ruka u refleksnom trzaju. Ima potencijala. Tim bolje da vec 4 godine brani u seniorimi u njihovoj orvoj ligi-kakva god da bila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare