To je to što me zanima!

Nevjerojatno: Bjelica nikad nije izgubio domaći susret u HNL-u!

Otkako je stigao u HNL 19. svibnja 2018. godine, hrvatski strateg vodio je dva kluba - zagrebački Dinamo i Osijek. I u tri godine nije izgubio niti jednu domaću utakmicu u prvenstvu
Vidi originalni članak

Osijek je u Gradskom vrtu s uvjerljivih 3-0 riješio Šibenik na otvaranju nove sezone HNL-a. Bohar s dva i Mierez s jednim golom presudili su Šibenčanima pa pripomogli Nenadu Bjelici nastaviti nevjerojatan niz u najjačem rangu hrvatskog nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otkako je stigao u HNL 19. svibnja 2018. godine, hrvatski strateg vodio je dva kluba - zagrebački Dinamo i sada Osijek. I gotovo nevjerojatno zvuči podatak da u tri godine nije izgubio niti jednu domaću utakmicu u prvenstvu!

Bjeličine momčadi prava su utvrda na domaćem terenu i mnogi protivnici praktički već unaprijed otpisuju značajniji rezultat kada stižu na gostovanje. Pa je tako statistika neumoljiva - Bjelica je ukupno vodio 49 domaćih utakmica u Prvoj HNL. Slavio je 43 puta, a šest remizirao. U 49 utakmica nema niti jedan poraz!

Nadalje, od 95 susreta u HNL-u njegove momčadi pobijedile su 73 puta, 14 puta odigrale bez pobjednika, a samo osam izgubile. I to je jedino Gorica bila uvjerljivija svladavši Osijek 4-1 u prosincu 2020., sve ostale utakmice Bjelica je gubio minimalnom razlikom.

Stoga je sasvim razumljivo što je Osijek uz Dinamo glavni kandidat za titulu prvaka HNL-a, pogotovo nakon što su zagrebački Plavi kiksali u prvom kolu, a Slaven Belupo senzacionalno stigao do prve pobjede na Maksimiru poslije skoro 17 godina, ujedno i druge u povijesti Koprivničana u Zagrebu.

Pa se pitanje nameće samo po sebi: Je li Bjelica najbolji trener koji je radio i vodio momčadi u HNL-u?

Glasajte u anketi 24sata:

Osijek će sada otputovati u Poljsku gdje će igrati s Pogonom u sklopu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a idući vikend odlazi na gostovanje Hajduku na Poljudu.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • finfinccc 17.07.2021.

    navijam za goricu ali ako bude normalno prvenstvo 1 osjek,2rijeka,3 dinamo,4 slaven,5 gorica,6 hajduk,7 šibenik,8 dragovoljac,9 lokomotiva i 10 istra

  • DENIS.NAD 17.07.2021.

    Apsolutno

  • IROCCO 17.07.2021.

    Bjelicu za izbornika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare