To je to što me zanima!

Nevjerojatno: Dinamo u pohodu na Ligu prvaka, a prijenosa na hrvatskoj televiziji neće biti!?

Kako stvari zasad stoje, utakmicu Dinama i Škupija prenosit će samo albanska televizija (Supersport), i to naravno u "pay per view" formatu. Pa tko želi gledati, morat će platiti
Vidi originalni članak

I dalje je sve upitno. I da, doista je moguće da utakmice Škupija i Dinama ne bude u televizijskom prijenosu. U 21. stoljeću. I to je veliki "minus" za sve hrvatske televizije kojima Dinamo očito - nije zanimljiv?! Kako saznajemo, Makedonci su za izravni prijenos utakmice tražili oko 15 tisuća eura, a najveća ponuda Dinama za sada iznosi osam tisuća eura. A hrvatske televizije i dalje se cjenkaju na puno nižoj razini.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrebačke utakmice Dinama i Škupija nije bilo u prijenosu niti na jednoj makedonskoj televiziji. Mnogi Makedonci taj su dvoboj pratili preko raznih internet "streamova". Kako nam kažu ovdašnji domaćini, Škupi je (još uvijek) malen albanski klub, čak ni u Makedoniji nema (pre)velike potražnje za prijenosom njihovih utakmica. I to je u ovom slučaju veliki problem, ako se u priču uključi neka hrvatska televizija (MaxSport?) onda bi oni morali raditi i svoju produkciju, a to onda košta puno više.

Zanimljivo, Makedonci ne ulažu previše u nogomet, tako se na ovdašnjim televizijama više ne mogu uživo pratiti niti utakmice makedonske reprezentacije, već su one u prijenosu SportKluba. Tek je jedna utakmica domaćeg prvenstva ide u izravni TV prijenos. Kakva je bila situacija s utakmicom Škupija i Lincolna? Taj je dvoboj izravno prenosila samo albanska televizija (Supersport), naravno u "pay per view" formatu. Ista televizija prenosit će i sutrašnji dvoboj Škupija i Dinama, čini se jedina. Za sada...

Domaćini nam pričaju kako se ulaznice za sutrašnji dvoboj prodaju za 2,5 eura (sve tribine), jedan dio lože je u prodaji za 5 eura, dok ona najluksuznija loža u kojoj se obilno poslužuje hrana i piće košta "tek" 16 eura.

Na tribinama Toše Proeski Arene ne očekuje se više od 15 tisuća (kažu i ovo je jako optimistična brojka) gledatelja, iako su se Albanci u Skoplju i okolici dosta ujedinili, te će oni u velikom broju doći na utakmicu. Makedonci će u većem broju doći pogledati Dinamo, jer kako nam kažu, u Skoplje stiže "velika europska momčad".

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Finida 25.07.2022.

    Bez obzira koji domaći klub igra Europu,kući ili u gostima,Hrt bi trebao omogućiti prijenos.

  • Nameless 25.07.2022.

    Nema veze, naše "najdragocijenije sportsko natjecanje" je u toku... Plava Laguna Croatia Open Umag...

  • DujeSubasic 25.07.2022.

    budu li igraliko u prvoj tekmi i bolje sto nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare