To je to što me zanima!

Neymar leti kući! Belgija dobila Brazil i od SP-a napravila Euro

Belgija je slavila protiv Brazila 2-1, a u polufinalu će igrati protiv Francuske koja je s 2-0 pobijedila Urugvaj. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostale su samo europske momčadi
Vidi originalni članak

Možda i najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu vidjeli smo u Kazanju. Visok tempo igre i pregršt sjajnih prilika imali su i jedni i drugi, no uspješniji su bili Belgijci koji su pobijedili sa 2-1 i tako će nakon 32 godine opet osjetit čar polufinala...

Ispadanjem Brazila i ranijim ispadanjem Urugvaja, na Svjetskom prvenstvu ostale su samo europske momčadi. Francuska i Belgija na jednoj strani ždrijeba igraju za finale, na drugoj Hrvatska - Rusija i Engleska - Švedska.

Brazilci četvrti SP zaredom ispadaju od europskih momčadi. Nakon Francuske 2006., Nizozemske 2010., i Njemačke 2014., kobna je bila Belgija. Sjajna Belgija s De Bruyneom i Lukakuom, jedan od favorita SP-a. To je pokazala i u ovoj utakmici.

Silovito se ušlo u utakmicu s velikim prilikama odmah na početku, no Belgijci su bili uspješniji. Nakon što je Thiago Silva pogodio stativu, ubrzo poslije toga, točnije u 13. minuti Belgija dolazi do vrlo ranog vodstva zahvaljujući autogolu Fernandinha kojeg je lopta nesretno pogodila u rame.

Poslije toga Brazilci su dodatno podigli nivo igre, no ostavljali su previše slobodnog prostora na krilima, što su Belgijci uspješno iskorištavali. A konačna kazna im je došla u 31. minuti. Poput tenka je Lukaku razbacao brazilske braniče, dodao De Bruyneu koji brzo, jednostavno, efektno zabija za povećanje vodstva svoje reprezentacije.

U drugome poluvremenu Belgijci su se potpuno povukli, što im se na kraju skoro obilo o glavu. Nakon silnog broja propuštenih prilika, u 76. minuti Brazilci su napokon pronašli način kako zakotrljati loptu iza Courtoisa. Coutinho je ubacio odličnu loptu u kazneni prostor gdje je Renato Augusto bio najviši i sjajnim udarcem glavom pogodio sam kut gola.

Taj pogodak dao je novu snagu Brazilu koji je do kraja utakmice imao tri velike prilike za poravnanje no njegovi napadači nisu bili precizni. Renato Augusto je u 80. minuti mogao postati dvostruki strijelac, ponovno ga je poslužio Coutinho, ali udarac brazilskog veznjaka sa 16 metara prošao je pored vratnice.

Posljednju priliku za poravnanje Brazil je imao u četvrtoj minuti nadoknade kada je udarac Neymara sa 18 metara koji je išao pod samu gredu fantastično obranio Courtois.

Prema portalu SofaScore igrač utakmice je upravo nevjerojatni Thibaut Courtois sa ocjenom 8.4. Cijelu utakmicu je golman Chelsea bio nerješiva enigma za napadače Brazila i upravo je on najzaslužniji za prolazak Belgijaca prvi put nakon 32 godine u polufinale SP-a... Brazilci su imali čak 27 udaraca na gol Belgije, a devet ih je išlo u okvir gola. No, samo jedan udarac je otišao je iza leđa Courtoisa...

Brazil - Belgium Rezultati uživo

Ispadanjem Brazila na SP su u konkurenciji ostale samo europske reprezentacije.  

Belgija će u polufinalu u utorak 10. srpnja u Sankt Peterburgu igrati protiv Francuske koja je ranije u petak u četvrtfinalu u Nižnjem Novgorodu svladala Urugvaj sa 2-0 (1-0) golovima Varanea (40) i Griezmanna (61).

 

Idi na 24sata

Komentari 338

  • texviler 07.07.2018.

    Neka i zna se di je kolijevka nogometa

  • Muško 07.07.2018.

    Neymar se kotrlja kuci

  • mikxer 07.07.2018.

    Na ovom prvenstvu se stvarno događaju čuda !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare