To je to što me zanima!

Neymar sam zarađuje kao cijela Atalanta: Čak 36 mil. € u godini

PSG je u ljeto 2017. godine doveo Neymara plativši Barceloni rekordnu odštetu u povijesti nogometa u iznosu od 222 milijuna eura, dok je u srpnju 2018. iz Monaca doveo Kyliana Mbappéa za 135 milijuna eura
Vidi originalni članak

 Četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka između Atalante i PSG-a nudi najveći nesrazmjer kad je u pitanju novac koji se troši na plaće i igračka pojačanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Analizirajući plaće igrača La Gazzetta dello Sport je zaključila da Neymar godišnje zaradi koliko i cijela momčad Atalante. Naime,  brazilski napadač ima godišnju plaću od 36 milijuna eura, dok su kod Atalante naplaćeniji Papu Gomez, Josip Iličić i Duvan Zapata, koji zarađuju 1,2 milijuna eura po sezoni.

 Ogromna razlika postoji i kod igračkih transfera. PSG je u ljeto 2017. godine doveo Neymara plativši Barceloni rekordnu odštetu u povijesti nogometa u iznosu od 222 milijuna eura, dok je u srpnju 2018. iz Monaca doveo Kyliana Mbappéa za 135 milijuna eura.

 S druge strane, najskuplje Atalantino pojačanje je kolumbijski napadač Luis Muriel za kojeg su (lipanj 2019.) Sevilli platili 20 milijuna eura odštete, a na drugom mjestu je hrvatski veznjak Mario Pašalić, čiji su ugovor od Chelseaja ovog ljeta otkupili za 15 milijuna eura. Najbolji igrač kluba argentinski veznjak Papu Gomez koštao ih je samo 4,5 milijuna eura, koliko su 2014. platili ukrajinskom Metalistu iz Harkiva.

PSG osvojio Liga-kup

Podsjetimo, nogometaši Paris Saint-Germaina pobjednici su posljednjeg izdanja francuskog liga-kupa, a do svog devetog trijumfa u ovom natjecanju došli su pobijedivši Olympique Lyon boljim izvođenjem penala (6-5), nakon što u osnovnih 90 minuta i 30 minuta produžetka nije bilo golova.

U dvoboju francuskih predstavnika u Ligi prvaka odigranom u petak na Stade de Franceu nije nedostajalo prilika, ali su vratari obiju momčadi sjajnim intervencijama spašavali svoju mrežu. I tako je odluka o posljednjem pobjedniku liga-kupa pala udarcima s bijele točke.

U prvih pet serija izvođači su bili precizni, a Lyon je imao prednost jer su njegovi igrači prvi pucali. Neymar je bio suočen s udarcem u kojem nije smio pogriješiti i nije podlegao pritisku.

No, već u sljedećoj seriji pritisak nije izdržao napadač Lyona Bertrand Traore čiji je udarac Keylor Navas zaustavio i tako omogućio Pablu Sarabiji da PSG-u donese četvrtu trostruku krunu u domaćim natjecanjima te ukupno 40. domaći trofej kad se naslovima prvaka (9), trijumfuma u kupu Francuske (13) i Liga kupu (9) pridodaju francuski superkupovi (9).

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kirbi78 11.08.2020.

    Nadam se pobjedi Atalante i osvajanju LP, Juveu u inat

  • Kasa 11.08.2020.

    Boze koji jadni clanci to je zalosno i pisat sta on vrijedi vise od nas svih normalni ljudi

  • ironmaiden eddie 10.08.2020.

    Zaboli me ona stvar😜

Komentiraj...
Vidi sve komentare