To je to što me zanima!

Nezaustavljivi Bolt: 'Želim samo biti legenda i vitez'

Nevjerojatni jamajčanski sprinter Bolt kaže da mu rekordi uopće nisu ni bitni, no ne bi imao ništa protiv da od kraljice Elizabete II. dobije titulu Sir
Vidi originalni članak

Još jedan finale, još jedna pobjeda, još jedan svjetski rekord. I sve to večer prije 23. rođendana. Kralj Usain imao je dvostruki razlog za slavlje, ali još će se strpjeti nekoliko dana.
- Ne, nema tuluma. Imamo slobodan dan, ali ne mogu previše slaviti. U subotu je na rasporedu štafeta - rekao je čudesni Jamajčanin, koji je lani na Olimpijskim igrama u Pekingu također rušio svjetske rekorde u svim disciplinama u kojima je nastupao. Nedvojbeno, želi to ponoviti i u Berlinu, a za to mu treba pomoć trojice zemljaka u štafeti. Ipak, Bolt tvrdi da mu rekordi uopće nisu bitni.
- Dečki, stalno vam govorim, moj je cilj samo postati legenda. O rekordima uopće ne razmišljam i nemam nikakav pritisak zbog njih - rekla je “munja iz Trelawnyja” te iznijela intimnu želju:
- Da me kraljica Elizabeta učini vitezom i dobijem titulu Sira, to bi zaista bilo lijepo.
Još su lani nakon pekinških pothvata mnogi sumnjali u njegovu čistoću. Takvi rezultati, takva brzina i dominacija logično se povezuju s dopingom. No Usainu nikad nisu ništa pronašli. Očito ni neće. Čovjek je, ako ga se tako može nazvati, sasvim čist.
- To je najstarija priča na svijetu. Samo mukotrpan rad. Nadam se da će nam Bolt biti inspiracija i voditi našu siromašnu zemlju do uspjeha i u drugim područjima - rekao je Anthony Johnson, veleposlanik Jamajke u SAD-u.
Jamajka je uvijek imala sprinterskih talenata. Samo, Bolt je malo veći od svih njih. Možda jednog dana, kad mu dosadi ovako “razvaljivati” kolege na tartanskoj stazi i odluči nekome drugome pružiti priliku za nekakvu medalju, nauči trčati ledom i povede novu jamajkansku reprezentaciju u bobu. Za novi film, ovaj put sa zlatnim završetkom. Može li itko sa sigurnošću reći da ne bi uspio?

DRUGI O BOLTU
Michael Johnson:
- Dok god Usain Bolt trči, oni naslovi sa SP-a u Osaki jedini su koje će Tyson Gay osvojiti.
- Bolt bi mogao trčati ispod 19 sekundi. Jako je visok i dugonog, a uz to i strašno brz.
Shawn Crafword:
- Bolta bi mogao pobjediti da mu možda podmetnem nogu, a da nitko ne vidi. Strašno je brz, osjećao sam se kao u video igrici i samo sam čekao da mi se ispred očiju ispiše poruka "Game Over".

UTRKA NA 200 METARA

19.19 s
stari rekord bio je 19.30
0,133m/s
reakcija na startu
-0,3m/s
vjetar u prsa
37,52km/h
prosječna brzina
80
broj koraka
2,50
dužina koraka
10,5m
daljina prijeđena u sekundi

Idi na 24sata

Komentari 6

  • torcida-1950- 22.08.2009.

    ma lik je car...ali da ga se odaziva sa Sir trebao bi biti malo ozbiljniji,i mogao bi on jos puno rekorda srusit samo da ne gleda semafor da ne ulazi u cilj okrećući se za sobom i tako to kad si vec prosao cilj onda gledaj sto hoces samo otrci ututku sto brze mozes...ali nebi on bio Bolt da se ne sali ;)

  • hihotic 22.08.2009.

    Znam lika koji ima titulu Sir jer mu često smrde noge po Ementaleru.

  • john88 21.08.2009.

    Sad pretjeruje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare