To je to što me zanima!

Nezgodno je kad si najveći, a rodiš se baš u krivo vrijeme...

Ivano Balić vjerojatno će se od reprezentacije oprostiti s olimpijskom broncom oko vrata, no zaslužio je još jedno zlato. Najbolji je, no Francuzi su ipak opet bili jači
Vidi originalni članak

Nakon tko zna kojeg po redu polufinalnog poraza od Francuza, Ivano Balić prišao je francuskom izborniku Claudeu Onesti i šapnuo mu:

- Francuska ipak ima najbolju rukometnu momčad svih vremena...

Problem je kad se rodiš u ‘krivo vrijeme’, kad si najbolji svjetski rukometaš poput Ivana Balića, a u smiraj velike karijere oko vrata nemaš ni upola zlatnih medalja koliko zaslužuješ. No Balićeva je sportska veličina ‘popustila’, velikim rivalima na kraju je morao priznati da su svih ovih godina bili bolji. Činjenica je da su nas Francuzi u rukometu tijekom svih ovih godina pošteno namučili. Karabatić, Omeyer, Dinart, Abalo, Fernandez, braća Gille, Narcisse i ostali ‘tricolori’ prava su noćna mora hrvatskim rukometašima. Istina, pobjeđivali smo ih u praktički nebitnim utakmicama, a one odlučujuće, u kojima su se dijelile medalje, redovito su dobivali Francuzi. 

Neobjašnjiv strah i dalje trese ‘kauboje’, kad vide Francuze odsjeku im se noge, da citiramo Igora Vorija koji je bio slikovitiji: ‘Ma, usrali smo se!’.

Možda će neki novi rukometni klinci imati manje respekta i više uspjeha s njima. No ova je generacija hrvatskih rukometaša osvojila olimpijsko zlato u Ateni, sada imaju broncu iz Londona, u međuvremenu su uzeli po dva srebra na SP-ima i EP-ima, te još jednu broncu na EP-u. Rukomet je i dalje najtrofejniji hrvatski sport, no nedostaju nam ta zlata. Ivano Balić vjerojatno će se od reprezentacije oprostiti s olimpijskom broncom oko vrata, no zaslužio je još jedno zlato. Najbolji je, no Francuzi su ipak bili jači.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • Anto Aračić 13.08.2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=_2Xq7VfZyZE

  • Realista_1 13.08.2012.

    Ivano ostani !!!!!!!!!

  • zer00 13.08.2012.

    Ivano Balić i Niko Kovać -njihovo mjesto vođe i glave momčadi naših dviju najboljih reprezentacija nikad neće moći biti popunjeno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare