To je to što me zanima!

NHL doigravanje: Boston i Chicago s 4-2 u polufinalu

Boston Bruinsi i Chicago izborili su konferencijska polufinala, što nije pošlo za rukom Washington Capitalsima, najboljem sastavu u osnovnom dijelu
Vidi originalni članak

Boston Bruinsi svladali su kao domaćini Buffalo Sabrese s 4-3, čime su pobijedili u seriji s 4-2. Buffalo je u šestoj utakmici stalno bio u zaostatku, budući da su Bruinsi vodili s 2-0, 3-1 i 4-2. Najzaslužniji za pobjedu Bruinsa bio je Čeh David Krejči s dva pogotka i jednom asistencijom. Boston će u polufinalu igrati protiv Philadelphije, koja je s 4-1 u pobjedama eliminirala New Jersey. Buffalo je 2006. i 2007. godine igrao u konferencijskom polufinalu, a u protekle dvije sezone nije bio sudionik doigravanja. Ovom prilikom zapeli su na prvom koraku.
Montreal Canadiensima domaća pobjeda 4-1 protiv Washington Capitalsa, lidera osnovnog dijela sezone i osvajača President Trophyja, donijela je poravnanje u seriji na 3-3. Bila je to druga uzastopna pobjeda Montreala. Omjer u udarcima bio je 54-22 u korist Washingtona, no, slaba je to utjeha Capitalsima koji su ipak uvjerljivo poraženi. Briljirao je slovački 24-godišnji vratar Montreala Jaroslav Halak s 53 obrane. Zaustavio je 18 udaraca gostujućih igrača u prvoj trećini, 14 u drugoj i 21 u trećoj, u kojoj je Eric Fehr zabio jedini gol za goste, ali tada je Montreal već vodio s 3-0. Dvostruki strijelac za domaću momčad bio je Michael Cammalleri.
Chicago je u Nashvilleu slavio pobjedu 5-3 i dobio seriju protiv Predatorsa 4-2. Nashville je dobio dvije od prve tri utakmice, ali je nakon toga tri puta zaredom bolji bio Chicago, te se plasirao u polufinale drugu sezonu zaredom. Blackhawksi će za konferencijski finale igrati protiv Vancouvera, kao i prošle sezone, kada je Chicago bio bolji s 4-2 u seriji, a u finalu je ispao u pet utakmica od Detroita. U šestoj utakmici između Nasvillea i Chicaga su gosti dobili prvu trećinu s 4-3, a onda nije bilo golova sve do osam sekundi prije kraja, kada je John Madden zabio u praznu mrežu. Domaćin je u zadnjoj trećini pucao 15 puta u okvir gola, Chicago samo tri puta, ali pritisak domaćina, u čijim redovima je Jason Arnott bio dvostruki strijelac, nije urodio plodom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare