To je to što me zanima!

Ni Kalašnjikova ne može ništa našoj Donni: Vekić u 1/4 finalu

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Donna Vekić uspješno je odradila meč 2. kola na ITF turniru u indijskom Puneu. Dobila je Ruskinju Oksanu Kalašnjikovu 6-2, 4-6, 6-0
Vidi originalni članak

Vekić je treća nositeljica, te se tako plasirala u četvrtfinale gdje će joj suparnica biti osma nositeljica, 35-godišnja Tamarine Tanasugarn (154. na WTA ljestvici). Kalašnjikova, tek 542. igračica na svijetu, je imala snage odvesti Vekić u treći set, no u njemu je ostala potpuno inferiorna. U tom je setu Vekić osvojila dvostruko više poena (34-17), te je čak tri puta oduzimala servis suparnice.

Ukupno je čak osam puta Vekić oduzimala servis Ruskinje u meču, ali je i svoj gubila u četiri navrata. Recimo da je svaka od igračica odservirala četiri asa u meču.

- Finale koji sam igrala ove godine na WTA turniru u Taškentu mi je mnogo pomoglo. Zbog iskustva u mečevima. Stvar je da sam ja ipak mnogo mlađa od svih tenisačica protiv kojih igram. Svaki meč mi je novo učenje. Nadam se da ću biti uspješna i u nastavku ovog ITF turnira - rekla je Vekić koja će, dakle, igrati protiv Tanasugarn koja je i više nego dvostruko starija od nje, te je prve mečeve u karijeri igrala i prije nego se Vekić rodila.

Recimo da na ovom turniru nastupa i Njemica Andrea Petkovic, još donedavno jedna od najboljih deset na svijetu.

ITF Pune, 2. kolo:

Vekić (3) - Kalašnjikova 6-2, 4-6, 6-0

Idi na 24sata

Komentari 5

  • simonkojot 08.11.2012.

    Dona je cudo!!! :D

  • TonyNikolaš 08.11.2012.

    Kalašnjikovoj je najdraza igra Medal of Honor

  • pepelefuj 08.11.2012.

    sta je nitko ni da bi zato što je iz slavonije . Dona Osijek se ponosi s tobom

Komentiraj...
Vidi sve komentare