To je to što me zanima!

Nigerijci su pali i na Wembleyu, pokazali su dva različita lica...

U prvom dijelu jedva da su Nigerijci prešli centar, u drugom su bili daleko opasniji no uspjeli su samo smanjiti rezultat preko Iwobija. Strijelci u pobjedi Engleske bili su Cahill i Kane
Vidi originalni članak

Nigerija je izgubila i drugu utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Nakon što ih je pobijedio madridski Atletico (3-2), a u međuvremenu su remizirali s DR Kongom (1-1), poraz su upisali i kod Engleske.

Momci Gernota Rorha pali su na Wembleyu rezultatom 2-1. Golove su zabili Cahill u 7. i Kane u 39. za Englesku, a Iwobi je smanjio u 52. minuti. Pedantni Englezi izračunali su da je u prvih 39 minuta utakmice s Nigerijom njihova momčad zabila više golova nego u prethodne četiri prijateljske!

Bila je to utakmica u kojoj su Nigerijci pokazali dva potpuno različita lica. Uplašeno, nepovezano, neorganizirano i zbunjeno u prvom poluvremenu te dosta goropadnije, konkretnije i opasnije u drugom. Koje je pravo lice protivnika Hrvatske na skorašnjem Svjetskom prvenstvu, ostavljamo hrvatskom izborniku Zlatku Daliću da prosudi

U prvom dijelu bila je to gotovo pa viktorija na gol ove afričke reprezentacije i najzaposleniji čovjek na terenu bio je njihov vratar Uzoho. Već u 6. minuti je bio primoran na prvu pravu intervenciju. Krajnjom je mukom obranio slobodni udarac Trippiera, ali je bio nemoćan nakon ubačaja iz kuta koji je uslijedio. Cahill je skočio nebu pod oblake i doslovno zakucao loptu u mrežu.

Opet je zaprijetila Engleska, u 11. minuti je Sterling opalio s vrha 16 metara, od bloka se odbilo u korner iz kojega je Engleska opet bila opasna. Young je uputio nešto između ubačaja i šuta, nigerijski čuvar mreže odbio u gužvu, ali na kraju su se Afrikanci obranili.

Nizale su se šanse kao na traci u uvodu utakmice. Sterling je nakon jedne odlične dubinske lopte pobjegao čuvaru, iskosa pokušao lobati vratara, ali lopta je prošla metar-dva od vratnice. Nikako Nigerija nije uspijevala povezati redove, ono po čemu su se najviše "istaknuli" u prvih 20-ak minuta bio je sudar Obija Mikela i Baloguna nakon kojeg je potonji vidio valjda sve zvijezde...

Nakon toga je momčad Gernota Rohra uspjela barem malo uspostaviti ravnotežu, ali i dalje je bila bezopasna prema naprijed. Englezi su pak mogli udvostručiti vodstvo u 28. minuti, Delle Ali je odlično proigrao Trippiera, ovaj poslao oštru prizemnu loptu koju je Lingaard pokušao skrenuti i prevariti vratara, ali Uzoho je uspio obraniti.

Novu je šansu Engleska imala u 38. minuti kad se Sterling sjurio prema šesnaestercu Nigerije nakon odličnog proigravanja Delle Alija, oslobodio se fino čuvara, opalio snažno, ali je otišlo tik iznad grede.

Ono što nije uspio Sterling, Harry Kane je samo minutu kasnije popravio. Englezi su osvojili jednu loptu u sredini, u nekoliko dodavanja došli pred suparnička vrata, a onda je Tottenhamov napadač jakim udarcem s vrha kaznenog prostora iznenadio Uzohua koji je svakako trebao bolje reagirati, ali umjesto obrane, lopta se od njega odbila u gol. Bio je to njegov osmi gol u zadnjih sedam nastupa za reprezentaciju, a u šest od tih osam je zabio barem jedan gol.

Zanimljivo, Engleska u zadnje vrijeme ide na pogon Tottenhama. Čak 11 od posljednjih 15 golova Albiona su zabili ili asistirali igrači Spursa!

Očito je nigerijski izbornik Rohr održao motivirajući govor u svlačionici jer su njegovi puleni odmah u 47. minuti smanjili prednost Engleske. Strijelac je bio Iwobi koji je u mrežu pospremio odbijanac nakon što je njegov suigrač Ighalo zatresao vratnicu. Bio je to prvi gol Nigerije u dvobojima s Engleskom, a ovo je bio treći međusobni susret.

Nakon tog gola Nigerijci su poput osica navaljivali na engleski gol, pa se obrana Albiona spašavala u nekoliko navrata.

U 52. minuti Sterling je pokušao izboriti kazneni udarac, jedino je uspio zaraditi žuti karton. A mogla je Engleska opet otići na dva razlike nakon ubačaja iz kuta u 62. minuti, ali Dier je bio malo neprecizan, njegov je udarac glavom prošao vrlo blizu gola.

Do kraja utakmice još je jednu polušansu imao Sterling, ali je nije iskoristio. Nigerija je zagospodarila terenom po pitanju posjeda, ali bez nekakvih velikih prilika.

VIDI OVO: 5 najluđih crvenih kartona u povijesti

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Firefox_1 03.06.2018.

    Nigerija je jučer bila jako loša i gotovo bezopasna. No nemojmo zaboraviti da je bilo riječ o prijateljskoj utakmici, gdje se poneka riješanja i aduti skrivaju. Osobito se nesmije zaboraviti da je riječ o Afrikčkoj reprezentaciji, oni u prve utakmice ulaze sa 100 na sat i gotovo uvijek iznanade i puno veće favorite od nas. Moramo biti oprezni i max. disciplinirani, inače neće dobro završiti.

  • 02.06.2018.

    Prvo poluvrijeme je Nigerija izgledala kao San Marino protiv nas u onoj prijateljskoj u kojoj smo pobijedili 10:0... nevjerojatno losa igra, bezbroj netocnih dodavanja, propuh u obrani, a skok igra im doslovno ne postoji. Prvih 15 minuta drugog poluvremena je bila druga prica i tu su nesto pokazali te zabili gol, al se vidjelo iz aviona da je Engleska spustila gas na pola. Poslije 60. minute, opet po starom uz poneke bljeskove Nigerijaca. Ako je to bila prava slika Nigerijaca protiv neke izbalansirane momcadi, onda ce biti pravo cudo ako ne budu zadnji u nasoj skupini

  • leolav 02.06.2018.

    Ma prvu tekmu odma Nigerijce razmontirat za samopouzdanje i mislim da ne bi trebalo dalje u skupini biti problema

Komentiraj...
Vidi sve komentare