To je to što me zanima!

Nije čudo da ne želi iz Brazila: Zaradi 23 milijuna € godišnje

Santosova zvijezda u 2012. godini zaradila je 23 milijuna eura čime spada među pet najplaćenijih nogometaša svijeta. Ispred njega su Messi, Ronaldo, Eto'o i Beckham
Vidi originalni članak

Tek je navršio 20 godina, još nije ni došao u europski nogomet, no Neymar već sada spada među pet najplaćenijih nogometaša na svijetu. Samo prošle godine mladi Brazilac zaradio je 23 milijuna eura. Većina te zarade otpada na sponzore, no kako god bilo čini se da je Neymar prava mala tvornica novca.

U odnosu na 2011. godinu Neymarova zarada porasla je za približno osam milijuna eura, a već sada brazilsko čudo od djeteta zarađuje više od 13 klubova u brazilskom prvenstvu. S 23 milijuna godišnje Neymar spada među najplaćenije zajedno s Beckhamom, Ronaldom, Messijem i Eto'om.

Kao i primjerice Beckham, Brazilac se obogatio uglavnom na sponzorskim ugovorima. Ima čak 11 sponzora među kojima su bogataši poput Unilevera, Red Bulla, Panasonica, Nikea, a svaki od njih ne plaća mu manje od milijun eura godišnje. Pojavljivanje u medijima naplaćuje oko 200.000 eura, a od svojeg brenda NRJ godišnje zaradi više od 1,5 milijuna eura. S takvom zaradom u domovini gdje je božanstvo nije ni čudo da mu se ne žuri u Europu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • hajduk11 15.01.2013.

    Doći će on u Europu čim ga Brazilska mafija zarobi. Ne znam kako su im dali svijetsko prvenstvo a imaju ogromne probleme sa mafijom, kartelima i sl. Ne bih se čudio da otmu nekog bogatog nogometaša i pošalju prst u pošiljci obitelji kao što se i dosada događalo ili da pronađu mrtvog nogometaša zbog dugova ili zbog veza sa kartelima.

  • Legenda17 14.01.2013.

    Lako je u Brazilu zabijat, dođi u Europu pa se dokaži. Isto ko i onaj filozof Pele koji nema muda što se ku*či sa svojih 1000 golova u onoj bijednoj ligi, a zna pljucat po Maradoni koji je osvojia tada respektabilni Kup UEFA sa Napolijem

  • PrizrenCity 14.01.2013.

    Ako hoce trofeje nek ode u Glasgow Rangers,samo oni budu prvaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare