To je to što me zanima!

Nije Dinamo osvojio Kup, ali je ovo svejedno povijesna sezona

Dinamo nije ponovio prošlu godinu, nije osvojio dvostruku krunu, Rijeka je zasluženo slavila u finalu Kupa. Sezona na kraju nije perfektna, ali će se svejedno u Maksimiru pamtiti godinama i godinama
Vidi originalni članak

Dinamo je izgubio finale Kupa od Rijeke, nije se došlo do dvostruke krune. Kobno je na Aldo Drosini bilo prvo poluvrijeme, jedno od najslabijih Dinamovih ove sezone. Neshvatljive su bile pogreške dinamovaca u obrani zbog kojih su primili dva gola. Jedan od tragičara bio je Amir Rrahmani, koji je imao jako dobru sezonu. Danas je potpuno podbacio, ali nije bio jedini.

Ušao je Dinamo u utakmicu kao veliki favorit, ali nije to pokazao na terenu. Riječanima "modri" trebaju čestitati na zasluženoj pobjedi. Iznenadili su ih, bila je to potpuna drugačija utakmica nego ona prije desetak dana na Rujevici. Tada je Dinamo dominirao i bio puno bolji, sad to nije bio slučaj.

Dani Olmo imao je priliku da izjednači iz penala, da je zabio za 2-2, Dinamo bi bio ogroman favorit za pobjedu u nastavku utakmice, ali Sluga mu je vrhunski obranio i to je na kraju bio ključni detalj. 

Olmo je imao briljantnu sezonu i naravno da ga ne treba "napadati" zbog promašenoga penala. Događalo se i događat će se i puno većim igračima. Njemu je najteže, on je na kraju ispao tragičar, a igrao je za desetku gotovo cijelu sezonu.

Dinamo je osvojio prvenstvo, izgubio je Kup. Nije ponovljena prošla godina kad je osvojena dupla kruna. Bila je dupla kruna cilj i ove sezone, "mirisalo" je na to, ali na kraju je Rijeka bila bolja.

Bez obzira na poraz u finalu Kupa, ovo je povijesna godina za Dinamo. Osvojen je naslov prvaka, a nakon pola stoljeća prezimilo se u Europi. Došlo se do osmine finala Europske lige. Da je osvojen Kup, sezona bi doista bila perfektna, bila bi za čistu desetku, ali što je tu je. Bila je to ovog proljeća možda i najslabija partija Dinama. Čak se griješilo i u nekim situacijama poput pasa na par metara od igrača. Rijeka je to sve znala kazniti. Ipak za veliku većinu stvari koje su napravili ove sezone Nenad Bjelica i njegovi igrači zaslužuju pohvale.  U finalu nisu bili pravi, zbog toga su ostali bez duple krune.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Simulacija_stimulacija 23.05.2019.

    Danas je Rijeka igrala mudro i strpljivo. Uz fenomenalne Kvržu i Slugu, Rijeku je izrazito podigao Tomečak. Dok je na boku bio Mamić bili smo rupa na toj strani. Bišćan polako izrasta u velikog trenera. Velike čestitke i dinamovcima na ovom forumu, jer lako je biti velik u pobjedi, a vi ( većina ) ste bili još veći u porazu.Bravo!

  • li15 22.05.2019.

    Bjelica je usao u utakmicu s visokim presingom i posjedom lopte ali sa dva defenzivna vezna i stoperom na boku. Malo nelogicno ali sto je tu je. Olmo je izgleda vec mislima po ligama petice, a Petkovic misli da moze setati sad kad je prva spica kluba i pozvan u reprezentaciju. Rijeka vrhunski odigrala i sve sanse utrpala. Svaka cast. Ako ne bude rasprodaje imaju se pravo nadati skupinama EL.

  • Vladovladić_1 22.05.2019.

    Lako je vidjeti razloge poraza Dinama: Sudac Batinić je propustio suditi još 3 nepostojeća penala, a i prekidao je igru u nekoliko navrata kad su Dinamovi igrači napravili prekršaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare