To je to što me zanima!

Strahonja: Vidio sam snimku, ipak nije bio penal za Hajduk

Vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge, kaže Igor Pristovnik
Vidi originalni članak

Rijeka i Hajduk remizirali su 1-1 u nedjeljnoj utakmici osmog kola HNL-a na Rujevici, a gosti su se bunili na spornu situaciju iz 57. minute, kad je napadač Hajduka Marin Jakoliš pao u šesnaestercu Rijeke nakon duela s braničem Rijeke Ivanom Tomečakom.

Sudac utakmice Fran Jović odmahnuo je rukom, blizu je bio i dodatni pomoćni sudac Ivan Vučković iz Zagreba koji Joviću nije signalizirao da treba dosuditi penal.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši sudac Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji "Stadion" rekao je kako je sudački tim pogriješio i da je Hajduk trebao dobiti penal, no onda se 24 sata kasnije predomislio i tvrdi suprotno.

- Obrambeni igrač želi klizanjem izbiti loptu. Nije ju izbio, već je uklizao na stajnu nogu napadača i srušio ga - tvrdio je Strahonja u emsiji, a dan poslije tvrdi drugačije i rekao je kako Hajduk ipak nije oštećen za penal te se ispričao svima!

- Pogledao sam na vašem portalu snimku iz kuta kamere koja je bila iza gola i jasno mi je da sam pogriješio, da to nije bio 11-erac za Hajduk. Uoči emisije na HTV-u tražio sam snimku sporne siutacije iz svih mogućih kuteva, a dostupna nam je bila samo snimka s jedne kamere. Gledajući iz tog kuta bio sam uvjeren da je ovdje riječ o kaznenom udarcu za Hajduk. Žao mi je što snimku kamere iza gola nisam odmah imao na dispoziciji - rekao je Strahonja za Sportske novosti i tako dodatno zbunio sve.

EMISIJA STADION Riječ stručnjaka: Hajduk je oštećen za penal protiv Rijeke

Njegov kolega Igor Pristovnik, tajnik Komisije sudaca HNS-a, također tvrdi da tu nije riječ o penalu. Nakon pregleda snimke sa sjeverne tribine, koja nudi malo drugačiju sliku, smatra kako to nije prekršaj za penal.

- To nije za penal. Vidimo igrača Rijeke koji uklizava da bi blokirao loptu. U tom uklizavanju napadač osjeća da je obrambeni igrač na podu te počinje lagano padati preko njegove noge - rekao je Pristovnik za SN.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • 18.09.2019.

    Živim za trenutak kada će proći barem jedna utakmica a da se ajdukovci ne žele na suđenje!

  • dmiota 18.09.2019.

    Bravo suci!nije penal ima nade za naše suđenje samo tako!!!!

  • Exterminator 18.09.2019.

    Jakoliš je de Billy

Komentiraj...
Vidi sve komentare