To je to što me zanima!

Nije se izvukao: Son je otišao kući na služenje vojnog roka

Vojni rok smanjili su mu na mjesec dana, a sad je iskoristio pauzu zbog korona virusa i otišao to odraditi. Napadač Tottenhama stigao je s roditeljima u Seoul i prvo mora odraditi 14 dana karantene
Vidi originalni članak

Južnokorejski krilni napadač Heung-min Son (27) već godinama pokušava izbjeći obavezu služenja vojnog roka. U njegovoj domovini vojni rok traje čak 21 mjesec i Son je znao da će, ako ode, izgubiti gotovo dvije godine profesionalne karijere. 

Svi moraju odslužiti vojni rok do 28. godine, a samo pobjednici Olimpijskih igara i Azijskih igara dobivaju posebno izuzeće. Izvukao se Son puše i rova prije dvije godine kad je osvojio Azijske igre nakon pobjede nad Japanom 2-1. Plakao je nakon utakmice, vjerojatno presretan jer se, po tko zna koji put, izvukao. 

Doduše, ne baš u potpunosti. Vojni rok smanjili su mu na mjesec dana, a sad je iskoristio pauzu zbog korona virusa i otišao to odraditi. Napadač Tottenhama stigao je s roditeljima u Seoul i prvo mora odraditi 14 dana karantene pa će moći u vojarnu na služenje vojnog roka. 

Nada se da će to stići odraditi na vrijeme, dok Premiership ponovno ne počne. Službeno su engleske utakmice odgođene do 30. travnja, a sutra će na sastanku vodstvo lige odlučiti što dalje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 02.04.2020.

    Tako je bilo u jugi,nisi mogao vani prije 27.god i morao si odsluzit vojni rok,a ne ko u hrv.brisat g starcima u starackom domu

  • 02.04.2020.

    Bolje mu je u vojsci nego se blamirati s Tottenhamom, strasno kako su se srozali. Steta sto su se olako rijesili trenera s kojim se igrali najljepsi nogomet u Europi.

  • ursus335ii 02.04.2020.

    Mogao je jednostavmo odglumit anemiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare